ISTORIJSKA ODLUKA: Italijanski fudbal se menja posle 124 GODINE!

Autor:

Sport

27.04.2022

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revolucija na Apeninima!

ISTORIJSKA ODLUKA: Italijanski fudbal se menja posle 124 GODINE!

Foto: Tanjug/AP

Slavlje Italijana povodom osvajanja Evropskog prvenstva 2022. godine

Fudbalski savez Italije osnovan je 1898. godine, a danas je izglasao odluku koja će promeniti, ali i pokrenuti revoluciju i promenu prvi put posle 124 godine.

Naime, fudbalerke na Apeninima će od sledeće sezone preći u profesionalne pošto su godinama bile amaterke, što im je ograničavalo plate.

 

 

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Italije odobrio je nove propise koji otvaraju put za profesionalnu eru ženskog fudbala koja će početi 1. jula 2022. godine.

Ovo je veliki dan - rekao je predsednik Saveza Gabrijele Gravina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Koliko promena znači za fudbalerke u Italiji najbolje se oslikava u plati, jer je zakon u njihovoj zemlji ograničavao primanja na 30.000 evra godišnje pre poreza. Ženska Serija A se protivila ovom potezu, iako su njihovi predstavnici kasnije izjavili da je došlo do nesporazuma i da su samo razgovarali o odlaganju.

Skoro svi veliki klubovi poput Juventusa, Milana, Intera, Rome i Lacija imaju timove koji nastupaju u rastućoj ženskoj Seriji A.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading