KOME OVO TREBA? Odjeci osmine finala Kupa Srbije u fudbalu za žene!

Autor:

Sport

24.04.2022

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I to smo dočekali...

KOME OVO TREBA? Odjeci osmine finala Kupa Srbije u fudbalu za žene!

Foto: printscreen/youtebe.com

Tokom prethodne nedelje odigrano je sedam od ukupno osam planiranih mečeva prve runde Kupa Srbije u fudbalu za žene.

Kako bi se reklo najboljih 16 ekipa borilo se za plasman u narednu fazu takmičenja, ali samim uvidom u ostvarene rezultate moglo bi se reći da se uglavnom "David namerio na Golijata", pa samim tim i ostvareni rezultati predstavljaju potpunu kataklizmu ovog sporta, barem kada je Srbija u pitanju.

Interesannto je napomenuti da je na pet mečeva postignuto čak 58 pogodaka. Najefikasnija je bila ekipa ŽFK Crvena zvezda koja je rezultatom 17:0 slavila na gostovanju ekipi Rada. Nešto neefikasnije bile su igračice TSC-a koje su sa samo 14:0 savladale ekipu Kraljice Marije, dok je novosadska Vojvodina postigla 11 pogodaka u duelu sa Kolubarom.

Nešto neefiksnije su bilo igračice decenijskog šampiona Spartaka i šabačke Mačve koje su sa "svega" 8:0 obezbedile plasman u narednu fazu takmičenja savladavši kragujevački Radnički 1923, odnosno Požarevac.

Jedina dva meča koja su donela kakvu, takvu rezultatsku neizvesnost bili su dueli Sloga Zemun - ŽFU Zvezda B 2018 (3:1) i Jedinstvo 2014 - Zemun (1:2).

Iz navedenog, moglo bi se pomisliti da su ljubitelji ženkog fudbala uživali u golgeterskim sposobnostima srpskih fudbalerki, ali je istina potpuno drugačija. Javna je tajna da ovaj sport u našoj zemlji uglavnom prati "uža familija" i da je interesovanje uglavnom na nivou statističke greške, ali i činjenica da se već deceniju u nazad sve u srpskom ženskom fudbalu zna, samo dovodi do potpune nezanimljivosti.

Tako npr, Crvena zvezda daje "Građevinarkama" 17 pogodaka, a ista ta ekipa sa našeg najvećeg stadiona, ni na koji način i pored činjenice da je drugoplasirana na superligaškoj tabeli ne može da ugrozi lidera iz Subotice. Spartak je u 19 odigranih mečeva ostvario isto toliko pobeda uz gol koeficijent 127:5. Šta tek reći na činjenicu da je drugi tim subotičkog Spartaka, ekipa koja je lider drugog stepena takmičenja, nedavno u prvenstvenom dueu dala sedam pogodaka ekipi Mačve, a ista ta Mačva u ovkiru kup takmičenja postiže osam pogodaka protiv Superligaša iz Požarevca...

A Požarevac je posebna priča. Ekipa koja je pre samo 12 meseci imala velike ambicije u okviru nacionalnog šampionata, u aktuelnoj sezoni nakon 19 odigranih mečeva na svom kontu nema niti jedan osvojeni bod, a tokom celokupnog šampionata nije uspela niti jednom da zatrese protivniku mrežu i sa gol razlikom 0:247 predtavlja pravi kuriozitet u fudbalu na tlu čitave Evrope.

Nakon svega, postavlja se pitanje šta Fudbalski savez Srbije i ljudi zaduženi za ženski fudbal rade kada je ovaj sport u pitanju. Višegodišnje lutenje i guranje problema pod tepih doveli su do svega navedenog, da Srbija danas možda može da nađe tri i po kluba, a možda je i to optimistična tvrdnja.

Reprezentacija Srbije je nedavno načinila podvig trijumfom nad Nemačkom, pa ostaje nam da vidimo da li će taj rezultat uticati i na poboljšanje srpskog ženskog klupskog fudbala.

...ili se možda ipak džabe nadamo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading