IZAŠLA KNJIGA O DRAGANU STOJKOVIĆU PIKSIJU: Uspomena na fudbal koji je imao dušu!

Autor:

Sport

21.04.2022

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To nije samo priča o Stojkoviću, već i saga o vremenu koje u svima nama budi određenu dozu nostalgije.

IZAŠLA KNJIGA O DRAGANU STOJKOVIĆU PIKSIJU: Uspomena na fudbal koji je imao dušu!

Foto: Privatna arhiva

Dragan Stojković i Nebojša Petrović

Knjiga "Piksi - sve za deset" priča je o karijeri jednog od najboljih igrača u istoriji srpskog fudbala. Od Niša do Kaškaiša. Od dana kada je s drugarima iz ulice jurio za loptom po prašnjavim terenima Pasi Poljane, do veličanstvene noći u Lisabonu, kada je pobedom protiv Portugala ispunio obećanje dato naciji na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Napisana perom autora Nebojše Petrovića, koji je više od 30 godina neposredni svedok Stojkovićevih podviga u igračkoj, funkcionerskoj i trenerskoj ulozi, knjiga obiluje autentičnim anegdotama, memoarima i interesantnim detaljima iz života i karijere niškog umetnika u kopačkama.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

To nije samo priča o Piksiju Stojkoviću već i saga o vremenu koje u svima nama budi određenu dozu nostalgije. Uspomena na fudbal koji je imao dušu, na ljude kojima su ljubav i ideali bili važniji od slave i novca, na državu koje više nema.

Čitaćete i o Piksijevim vojničkim danima u Prištini s Alenom Slavicom, snimanju spotova za "Top-listu nadrealista" sa Neletom Karajlićem, druženju sa Dikom, Borom, Milojem, Dejom, odnosima s trenerima Vasovićem, Stankovićem, Šekularcem i Gutelsom, selektorima Veselinovićem, Osimom, Santračem, Boškovim...

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading