PIKSI ZAGRMEO: RAZBESNELO ga pitanje o Luki Joviću!

Autor:

Sport

01.04.2022

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi osgovorio je na pitanje zbog čega u reprezentaciju stalno zove Luku Jovića.

PIKSI ZAGRMEO: RAZBESNELO ga pitanje o Luki Joviću!

Foto: Starsport

Luka Jović i Dragan Stojković Piksi

Stojković je prvenstveno pričao o nedostatku bekova i kako se odlučio da zaigra sa trojicom štopera.

Nemamo klasične „dvojke“ i „trojke“. Imaš par igrača poput Uroševića iz Partizana, Rodića iz Zvezde... Gajić i ne igra. Pre nego što sam sastavio prvi spisak, video sam to. Nisam slep. I onda kažem sebi: ’A što ne bi iskoristio sjajne štopere kada ih imamo trojicu, četvoricu...’ Zašto da jedan sedi na klupi samo zbog sistema? E onda ćemo da razvijamo sistem na drugačiji način. Bez bekova koji su po vokaciji odbrambeni igrači. U tom sistemu bokove pokrivaju ofanzivni igrači... Zadovoljan sam kako se ponašaju i kako shvataju obaveze - rekao je Dragan Stojković Piksi novinarima u Dohi.

Potom se osvrnuo na fudbalere koji ne igraju previše u svojim klubovima.

-  E sad, imamo tu neke igrače koji nemaju minutažu u klubovima. I to predstavlja problem - istakao je Piksi, pa nastavio o Luki Joviću, Strahinji Pavloviću i Nemanji Radonjiću:

Ajd’ što ja vidim, a vidite valjda i vi svi. Idealno bi bilo kad bi svi oni igrali. A to se ne dešava i postaje problem. Pre svega u fizičkom smislu jer nemaš taj ritam igre. Šteta... Trebalo bi i morali bi da nađu sredine u kojima će igrati. Tu je i Nastasić isto. Odigrao je samo jednu utakmicu od januara.

Republika

Foto: ATA Images

Dragan Stojković Piksi

Nastavio je o njima Stojković, ali se posebno osvrnuo na Luku Jovića.

- Ima još dovoljno vremena. Sedam je meseci do Mundijala, verujem u njih. Ti momci imaju veliko srce. Čast im je da igraju za Srbiju. Ne zaboravite jednu stvar. Mi smo mnogo mala zemlja da bi se odricali igrača. Kad mi neko kaže: ’A što zoveš Luku Jovića kad ne igra tamo?’ Znam ali mnogo lako bi se sa tim razmišljanjem odricali dobrih igrača. A i nemamo neku ponudu kao alternativu. Nemam neke dileme da mi se lome misli. Ja to gledam i sa ljudske strane. Nije fer da se skloni neko ko je učestvovao u ovim teškim i napornim bitkama, da bi se pozvao neko samo da ga probamo. Šta ima da ga probamo?! Pratim sve ali ne vidim potrebu da zadovoljavam nekoga - poručio je selektor Orlova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading