ŠPANSKI FUDBAL POTRESA NEVIĐENI SKANDAL: Milionska pronevera isplivala na videlo - njih dvojica su u centru pažnje! (AUDIO SNIMAK)

Autor:

Sport

18.04.2022

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna priča striže sa Iberijskog poluostrva.

ŠPANSKI FUDBAL POTRESA NEVIĐENI SKANDAL: Milionska pronevera isplivala na videlo - njih dvojica su u centru pažnje! (AUDIO SNIMAK)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaler Barselone Džerard Pike i prvi čovek Fudbalske federacije Španije Luis Rubijales, prema pisanju španskih medija postigli su dogovor vredan 24.000.000 evra po kojem bi Superkup Španije trebao da se odigra u Saudijskoj Arabiji.

Kako ekskluzivno saznaje "El Konfidensijal", a prenosi "Mondo" u svom opsežnom istraživanju, fudbaler Barselone i prvi čovek španskog fudbala udružili su snage van terena ne bi li za sebe zaradili velike svote novca.

Na audio snimcima koje je isti list objavio, može se čuti glas Đerara Pikea na kojem objašnjava koliko bi koji klub mogao da dobije novca za učestvovanje na tom takmičenju, koje je prošireno i iz Španije preseljeno u Saudijsku Arabiju.

- Đeri, čestitke. I ne mislim na jučerašnju odličnu utakmicu, nego na to da je prošla ponoć i da je dogovr sa Saudijskom Arabijom potvrđen. Hvala za sve - rekao je Rubijales Pikeu 15. septembra 2019.

 

 

Istovremeno, njih dvojica su postigli i dogovor kako bi velikog Barseloninog rivala "naterali" da mečeve Superkupa odigra daleko od Iberisjkog poluostrva. Prema planu kraljevski klub bi za tako nešto inkasirao lepu svotu od osam miliona evra:

- Vidi Rubi... Ako je pitanje novca, ako bi oni igrali za osam miliona, pa plati Realu osam i osam za Barselonu. Ostala dva tima dobiju dva i jedan milion, to je 19. I ti zadrži Federaciji šest miliona, čoveče. Pre bi dobio ništa, sad je tu šest. I možda da to iscedimo iz Saudijske Arabije, da im kažemo da ako ne plate, Real neće igrati.

Na kraju, u septembru 2019. godine, Fudbalska federacija Španije je potpisala ugovor da se Superkup te zemlje održava u Saudijskoj Arabiji u narednih šest godina, sa nacionalni savez je po osnovu navedenog ugovora inkasirao 40.000.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading