VEČITI DERBI U PLEJ-OFU: Šta kaže istorija? Ko ima čemu da se nada? (VIDEO)

Autor:

Sport

15.04.2022

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

167. Večiti derbi biće peti duel crveno i crno-belih koji se igra u plej-of fazi nacionalnog šampionata.

VEČITI DERBI U PLEJ-OFU: Šta kaže istorija? Ko ima čemu da se nada? (VIDEO)

Foto: Starsport

Srpski fudbalski šampionat od sezone 2015/16 igra se po posebnom sistemu takmičenja. Nakon 30. odigranog ligaškog kola, ekipe se dele na dve grupe (plej-of i plej-aut), što je nacionalnom šampionatu donelo dodatnu draž, ali i još jedan susret Večitih rivala.

U premijernoj sezoni novog sistema takmičenja, Crvena zvezda je predvođena Miodragom Božovićem u doigravanje za titulu ušla sa ogromnom bodovonom prednošću. Samim tim susret Večitih rivala nije odlučivao ni o čemu.

Bio je to 151. duel crveno i crno-belih. Meč je igran na stadionu "Rajko Mitić i okončan je podelom bodova 1:1.

Pred 37.523 gledaoca, Crvena zvezda je povela golom Predraga Sikimića u 85. minutu susreta i činilo se da će ekipa Ivana Tomića rezultatski katastrofalnu rezultatsku sezonu okončati i derbi neuspehom. Da tako ne bude potrudio se Partizanov Brazilac Everton koji je u nadoknadi vremena uspeo svojoj ekipi da donese jedan bod.

151. Večiti derbi:

Crvena zvezda - Partizan 1:1 (0:0)

Strelci: 1:0-P. Sikimić 85`; 1:1-Everton 90`

Stadion: "Rajko Mitić", (gledalaca: 37.523)

Crveni kartoni: Z. Rendulić (Crvena zvezda); Everton (Partizan)

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Le Talek, Donald, Srnić (Ristić), Grujić (Plavšić), Katai, Vijeira (Sikimić). Trener: Miodrag Božović

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton, Brašanac, Kosović, Stevanović (Vlahović), Mihajlović, Ilić (Božinov). Trener: Ivan Tomić

I u plej-of za narednu 2016/17 sezonu, Crvena zvezda je ušla kao lider sa šest bodova više u odnosu na Večitog rivala. Na osnovu plasmana iz ligaškog dela crveno i crno-beli su svoj 154. duel odigrali ponovo na našem najvećem stadionu i slobodno se može reći da je on bio prekretnica u kasnijem osvajanju šampionskog pehara ekipe Partizana.

Partizan do prednosti stiže u 21. minutu susreta nakon što je fantastično slobodan udarac izveo Leonardo.

Taj rezultat bio je aktuelan i na poluvremenu, ali u uvodnim trenucima drugo dela igre, Ričmond Boaći poravnava nakaon fantastičnog kontra napada koju su kreirali Gelor Kanga i Džon Ruiz.

U finišu meča ekipa trenera Marka Nikolića zaigrala je znatno ofanzivnije i to im se isplatilo. Leandre Tavamba je bio bolji od mladog golmana Filipa Manojlovića u 68. minutu i nakon izvedenog kornera uspeo da zatrese mrežu crveno-belih, da bi 11 minuta kasnije Leonardo postavio i konačan rezultat meča. Prekinuli su crno-beli jedan napad domaćina, usledila je kontra nakon koje je Brazilac na dodavanje Đuričkovića prisilio Manojlovića da i treći put na susretu loptu vadi iz mreže - 1:3.

154. Večiti derbi:

Crvena zvezda - Partizan 1:3 (0:1)

Strelci: 0:1-Leonardo 21`, 1:1-R. Boaći 48`, 1:2-L. Tavamba 68`, 1:3-Leonardo 79`

Stadion: "Rajko Mitić", (gledalaca: 26.112)

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Al. Luković, Ristić, Donald, Le Talek, Plavšić (Sikimić), Kanga, Ruiz (Srnić), Boaći. Trener: Miodrag Božović.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić (Radin), Jevtović, Janković (Đuričković), Everton, Tavamba (Kosović), Leonardo, Đurđević. Trener: Marko Nikolić.

Kao i u prethodne dve sezone, ekipa koju je ovoga puta vodio Vladan Milojević ušla je u doigravanje sa ubedljivom prednošću, tako da 157. Večiti derbi nije imao rezultatski značaj.

Ekipa Miroslava Đukića bila je u potpunosti inferiorna na ovom susretu, a pitanje pobednika bilo je rešeno u uvodnih dvadeset minuta susreta kada su Nemanja Radonjić i Aleksandar Pešić tresli mrežu Vladimira Stojkovića.

Čast crno-belih spasao je Ognjen Ožegović u poslednjim trenucima susreta golom sa jedanaesterca.

157. Večiti derbi:

Crvena zvezda - Partizan 2:1 (2:0)

Strelci: 1:0-N. Radonjić 18`, 2:0-A. Pešić 21`, O. Ožegović 90`(11.m)

Stadion: "Rajko Mitić", (gledalaca: 35.131)

Crveni kartoni: M. Donald (Crvena zvezda), S. Suma (Partizan)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Le Talek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Srnić (Milijaš), Ben (Adžić), Radonjić (Donald), Pešić. Trener: Vladan Milojević.

Partizan: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić, Janklović (Suma), Pantić, Zdjelar, Đerlek (Tošić), Ožegović, Tavamba (Ivanović), Trener: Miroslav Đukić.

Sezona 2018/19 bila je po mnogo čemu specifična. Po prvi put nakon pune decenije dve liderske pozicije na tabeli nisu držali večiti rivali, pa je samim tim plej-of Večiti derbi odigran tek u trećem kolu ove runde takmičenja. I ovoga puta meč je igran na najvećem srpskom stadionu. 

Pred oko 22.000 gledalaca ekipa Vladana Milojevića ostvarila je novi trijumf rezultatom 2:1.

Strelci za crveno-bele bili su El Fardu Ben iz jedanaesterca u 60. i Aleksa Vukanović u 80. minutu susreta, dok je jedini pogodak za ekipu trenera Sava Miloševića posrtigao Rikardo sa "bele tačke" u poslednjim trenucima susreta.

160. Večiti derbi:

Crvena zvezda - Partizan 2:1 (0:0)

Strelci: 1:0-E. F. Ben 60`(11.m), 2:0-A. Vukanović 80`, 2:1-Rikardo Gomeš 90`(11.m)

Stadion: "Rajko Mitić", (gledalaca: 21.862)

Crveni karton: S. Pavlović (Partizan)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Milunović, Rodić, Jovančić, Jovičić (Čaušić), Ben (Vukanović), Ivanić, Marin (Savić), Pavkov Trener: Vladan Milojević.

Partizan: Stojković, Urošević, Ostojić, Pavlović, N. R. Miletić, Zdjelar, Šćekić, Tošić (Ivanović), Pantić (Ilić), Nikolić (Ndžaj), Rikardo Gomeš. Trener: Savo Milošević.

Iz svega navedenog, može se zaključiti da su fudbaleri Crvene zvezde u blagoj prednosti pred sutrašnji meč. Crveno-beli su u dosadašnja četiri šplej-of derbija slavili dva puta, a po jednom je meč završavan bez pobednika, kao i trijumfom Partizana.

Interesantno je napomenuti da su obe ekipe na navedenim susretima ukupno postigle po šest pogodaka, a interesantan je podatak da su od ukupno 12 golova, njih sedam postigli stranci i tu bi treneri možda mogli da traže recept za sutrašnji uspeh.

Istovremeno, na navedena četiri duela viđeno pet crvenih kartona od kojih su tri zaradili igrači Partizana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading