BRITANSKI NOVINAR POTCENJUJE SRBIJU: Grupa G je NAJČUDNIJA od svih!

Autor:

Sport

02.04.2022

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reakcije na žreb se nastavljaju.

BRITANSKI NOVINAR POTCENJUJE SRBIJU: Grupa G je NAJČUDNIJA od svih!

Foto: Tanjug/AP

Katar

Juče je održan žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru, a reprezentacija Srbije se našla u grupi G sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Svoje mišljenje o grupama na Mundijalu, pa između ostalog i o ovoj, dao je poznati britanski novinar "Gardijana", Džonatan Vilson.

- Prošlo je 20 godina otkako je Brazil postao poslednji neevropski pobednik Svetskog prvenstva i ponovo će biti jedna od možda dve neevropske selekcije koje bi realno mogle da budu smatrane sposobnim za takav uspeh. Odličan je uspeh proći neporažen kroz kvalifikacije u Južnoj Americi i Tite je impresivan trener, ali prošlo Svetsko prvenstvo i četvrtfinalni poraz od Belgije su podsetnik opasnosti kada se previše oslanjate na Nejmara - komentarisao je Vilson.

Osvrnuo se, naravno, i na Srbiju i Švajcarsku.

- Ovu grupu je možda najbolje opisati kao čudnu, pre nego zastrašujuću. Švajcarska, sada vođena Muratom Jakinom, je čvrsta ekipa, ali previše se oslanja na Brila Emboloa. Sa druge strane, Srbija Dragana Stojkovića ima napadački talenat u Dušanu Tadiću, Aleksandru Mitroviću i Luki Joviću, ali je sačuvala mrežu na samo jednom od osam kvalifikacionih mečeva - rekao je.

 

 

Završio je i izlaganjem o ekipi iz četvrtog šešira, Kamerunu.

- Kamerun se provukao, zahvaljujući prastaroj magiji koja znači da nikada ne mogu da izgube od Alžira, a tim Rigoberta Songa se previše oslanja na golove Vinsenta Abubakara - zaključio je.

Podsećamo da Srbija svoje prvenstvo otvara protiv Brazila, 24. novembra u 20:00 časova, potom protiv Kameruna, 28. novembra u 11.00 časova i sa Švajcarskom, 2. decembra u 20.00 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Krle

02.04.2022 10:50

Na šta li se ti oslanjaš,majke ti!?