PUTIN JE PONIŽEN! Britanske obaveštajne službe otkrivaju: RUSKA vojska gubi bitne strateške ciljeve!

Autor:

Svet

02.04.2022

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage su se povukle sa aerodroma Hostomel koji se nalazi nadomak Kijeva, navode u svojim izveštajima obaveštajci Velike Britanije.

PUTIN JE PONIŽEN! Britanske obaveštajne službe otkrivaju: RUSKA vojska gubi bitne strateške ciljeve!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Ruske snage su se navodno povukle sa aerodroma Hostomel, u blizini glavnog grada Ukrajine, koji je bio predmet borbi od početka sukoba, prenose britanske vojne obaveštajne službe.

- Ukrajinske snage nastavljaju da napreduju u ratu protiv ruskih snaga, koje su počele da se povlače u blizini Kijeva - saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije na svom ranom jutarnjem sastanku u subotu.

- Na istoku je Ukrajina ponovo zauzela nekoliko sela. Ukrajinske snage su nakon teških borbi obezbedile ključnu pojas u istočnom Harkovu - dodaje su u saopštenju.

Američki zvaničnici, na osnovu obaveštajnih izveštaja i snimaka, potvrdili su danas da se trupe povlače i da se kreću prema Belorusiji. Navodeći „teške gubitke" i logističke probleme, povlačenje sa aerodroma moglo bi da implicira da kontrola Kijeva više nije deo Putinovog plana za Ukrajinu.

Vladimir Putin je ponižen nakon što su ruske snage bile prinuđene da se povuku sa strateškog ukrajinskog aerodroma, pišu zapadni mediji.

Nije sasvim jasno, da li je povlačenje ruskih trupa iz aerodroma gest za unapređenje mirovnih pregovora, ili je u pitanju  samo regrupisanje ruske vojske, a ne pravo povlačenje.

U Hostomelu se vode teške borbe od 24. februara, kada su ruske vazdušno-desantne trupe ušle helikopterom da zauzmu teretni aerodrom. To je mali i strateški važan grad. Pre rata, u njemu se nalazio najvažniji međunarodni teretni aerodrom u Ukrajini i ključna vojna vazdušna baza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Vaske

02.04.2022 12:05

Po englezima će ukrajinske snage uskoro ući u Moskvu

Deda

03.04.2022 13:24

Propagandi nikad kraja sa obe strane jedina istina je neduzani civili ginu.