PREMIJER MAKEDONIJE KAO VUČIĆ: Komšije KOPIRAJU srpskog predsednika pred MEČ ISTINE u Portugalu!

Autor:

Sport

29.03.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Dimitar Kovačevski ušao u avion s fudbalerima i poželeo im sreću. Isto je učinio predsednik Srbije pred put u Lisabon i trijumf "orlova" na Lužu.

PREMIJER MAKEDONIJE KAO VUČIĆ: Komšije KOPIRAJU srpskog predsednika pred MEČ ISTINE u Portugalu!

Foto: Instagram/FSS

Fudbaleri Srbije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Vučić izdvojio fudbalerima milion evra za premiju, dok je makedonska duplo manja - 500.000 evra

Fudbaleri Severne Makedonije večeras (20.45) gostovaće Portugalu na Dragau u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo i najvažnijoj utakmici u istoriji zemlje. Biće to prilika da tim koji s klupe predvodi Blagoja Milevski nastavi spektakularnu fudbalsku bajku i posle eliminacije evropskog prvaka Italije pojuri još jedan skalp najjačih selekcija planete. Makedonci bi, u slučaju novog čuda, pokazali da plasman na poslednje Evropsko prvenstvo nije bila slučajnost, već plod dobrog rada.

Pred put u Porto komšije su iskopirale gest predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Naime, šef naše države je pred polazak u Lisabon ušao u avion kojim su leteli izabranici Dragana Stojkovića Piksija i poželeo im sreću. Obećao je i premije od milion evra za plasman u Katar. Srbija je na kraju slavila sa 2:1 pogotkom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu, pa može da se kaže da je Vučić bio taličan po "orlove".

Sada se Makedonci nadaju da će premijer Dimitar Kovačevski biti iste sreće i da će Portugal ponovo pasti posle ulaska rivalskog državnika u avion.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Vi ste za nas prvaci, pobednici i naš ponos. Verujemo u vas i želimo vam uspeh protiv Portugala. Najmanje što mi možemo da uradimo jeste da izdvojimo premiju od 500.000 evra ako prođete na Mundijal - poručio je Kovačevski fudbalerima Severne Makedonije.

Inače, Kristijano Ronaldo i drugovi apsolutni su favoriti na večerašnjem duelu i kvota na njihov prolaz dalje je svega 1,07, dok je kvota da će Makedonci zaigrati u Kataru čak 9,00. U drugom meču baraža za popunu evropskih putnika na Mundijal sastaju se Poljska i Švedska (20.45), dok Vels čeka rivala iz duela Ukrajine i Škotske, čiji je datum odigravanja još u magli zbog invazije Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading