NEOČEKIVAN POTEZ ZELENSKOG: Predsednik Ukrajine tražio Bajdenu da UKINE SANKCIJE Abramoviču! OVO je RAZLOG!

Autor:

Sport

23.03.2022

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski milijarder Roman Abramovič jedan je od ljudi kojima su uvedene sankcije od maltene celog sveta zbog ruske agresije na Ukrajinu.

NEOČEKIVAN POTEZ ZELENSKOG: Predsednik Ukrajine tražio Bajdenu da UKINE SANKCIJE Abramoviču! OVO je RAZLOG!

Foto: Tanjug/AP

Roman Abramovič

Međutim, još uvek vlasniku Čelsija bi mogle da se ukinu sankcije koje su uvele Sjedinjene Američke Države i to na lični zahtev predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Podsetimo, zvaničnici u Ministarstvu finansija SAD su početkom marta skrojili sankcije, kako bi izvršili pritisak na predsednika Rusije Vladimira Putina, sa kojim je Roman Abramovič blizak.

Republika

Foto: pixabay.com

Volodimir Zelenski

Ipak, Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće je naglasio da se od toga odustane, a prema pisanju "Vol strit žurnala" se navodi da je Volodimir Zelenski zvao Džoa Bajdena.

Navodno je tokom tog razgovora predsednik Ukrajine zatražio od američkog kolege da sačeka sa sankcijama Abramoviču, koji bi mogao da bude važan igrač u pregovorima sa Rusijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading