IVAN ILIĆ, LIDER "ORLIĆA" I ČLANA SERIJE A, ZA "REPUBLIKA.RS": Cela Verona se divi Piksiju!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

24.03.2022

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa svega 21. godinom Ivan Ilić izrastao je u lidera i jednog od najskupljih fudbalera italijanske Verone, desetoplasiranog tima Serije A.

IVAN ILIĆ, LIDER "ORLIĆA" I ČLANA SERIJE A, ZA "REPUBLIKA.RS": Cela Verona se divi Piksiju!

Foto: Starsport

Mladi Nišlija u proteklih godinu i po nametnuo se i kao predvodnik mlade reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za EP, a naredni stepenik u nesumnjivo blistavoj karijeri, koja mu se predviđa, mogao bi da bude poziv za seniorski tim i odlazak na Svetsko prvenstvo. Kako kaže za "Republika.rs", mašta o pozivu selektora Dragana Stojkovića Piksija, čije se majstorije u gradu Romea i Julije i dan-danas prepričavaju.

"Orliće" danas na stadionu Voždovca očekuje duel sedmog kola Grupe H protiv Severne Makedonije (17.00), a zatim će Ivan Ilić i ekipa, koji čak osam bodova zaostaju za drugoplasiranom Ukrajinom, dočekati Jermeniju u Novom Sadu (29. mart).


- Pripremamo se polako za predstojeće obaveze. Nadam se da ćemo malo popraviti utisak. Prvo što nam sledi jeste Severna Makedonija, daćemo sve od sebe da pobedimo, pa ćemo onda razmišljati o narednom rivalu. Ono što je sigurno jeste da idemo po tri boda - kaže Ivan za naš portal.

A kako si zadovoljan učinkom u klubu? Možete li do mesta koje vodi u Evropu?

- Dobro smo počeli sezonu, a onda malo stali. Zadovoljan sam, posebno jer je došao novi trener Igor Tudor. Mislili smo da će zbog toga biti malih problema, pre svega zbog nekih novih taktičkih zamisli i tako dalje, ali je sve u redu. Dobro igramo s novim trenerom, imamo dobre rezultate, a što se Evrope tiče, naravno da verujemo. Idemo meč po meč da probamo da osvojimo tri boda na svakoj utakmici.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ivan Ilić u dresu italijanske Verone

 

A da li si individualno ispunjen, mnogi kažu da si već prerastao Veronu?

- Ja sam zadovoljan. Ispunjavam ono što je do mene. Treniram, radim maksimalno, trudim se da napredujem taktički i fizički. Trudim se da budem profesionalan i držim visok nivo igre i forme. Ne razmišljam mnogo o budućnosti, više sam fokusiran na sadašnjost. Gledam da svaki trening odradim maksimalno, a šta će biti kasnije, to samo bog zna.

Ipak, najvažnije je šta kaže selektor Piksi. Očekuješ li poziv?

- Maštam o odlasku na Mundijal u Kataru. To je san svakog dečaka, svakog fudbalera koji odluči da krene ovim putem. Vrhunac karijere je igrati na Svetskom prvenstvu za svoju zemlju.

Republika

Foto: Starsport

Ivan Ilić sa bratom Lukom tokom okupljanja reprezentacije

 

Šta kažu za njega u Veroni? Kakav je grad za život?

- Naravno da ga pominju. Najviše su ga pominjali u početku, kada sam došao. Svi su mi govorili: "Piksi je bio ovde, Piksi je majstor, Piksi je ostavio trag iako se povredio i nije se dugo zadržao." Većina ljudi iz kluba ga pamte i govorili su mi sve najlepše o njemu. Prelep grad, uživam u njemu. Nije nešto prevelik, tako da se sve brzo nauči. Sve što je potrebno za život je tu u blizini.

Obeležavaš li naše praznike u inostranstvu i da li ti teško pada odsustvo porodice u tim trenucima?

- Ja verujem u boga. Mislim da sve što se dešava, dešava se s razlogom, da je tako suđeno. Teško, ponekad zaista teško. Ali to je posao profesionalnog sportiste. Jednostavno, ne možeš sve praznike da ispoštuješ. Smatram, međutim, da je to u našem slučaju opravdano jer zbog onog što radim u nekim situacijama nemoguće je ispoštovati post. Ja zaista to želim i volim da radim, ali kako, kad često imam utakmice. Postim uvek kada imam priliku za to. To me ispunjava.

Čuješ li se s nekim od sunarodnika u Seriji A?

- Ne čujemo se svakog dana, ali smo na vezi kada prilike i obaveze dozvole. Imamo sasvim normalnu komunikaciju, ništa preterano.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading