PIKSI PRAVO U METU: Stojković bacio Srbiju u TRANS!

Autor:

Sport

23.03.2022

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultat ne predstavlja pritisak, ali u svakom slučaju utakmica je važna. Rival zaslužuje respekt, pripremamo se najozbiljnije jer drugačije ne može, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči sutrašnje prijateljske utakmice protiv Mađarske.

PIKSI PRAVO U METU: Stojković bacio Srbiju u TRANS!

Foto: ATA Images

Dragan Stojković Piksi

Fudbaleri Srbije u četvrtak gostuju Mađarskoj u Budimpešti, a svoje impresije o predstojećem duelu dao je selektor Dragan Stojković.

- Pristupamo najozbiljnije i tako se spremamo, juče u toku dana i sinoć smo imali video analizu ekipe Madarske jer sam želeo da moji igrači na najbolji mogući način pripreme sebe za ono što ih očekuje sutra u Budimpešti.Da ponovimo priču: prijateljske utakmice imaju svoju važnost u jednom smislu. Ali i u slučaju poraza ništa se drastično neće desiti. Da smo izgubili, recimo, u Portugaliji, danas bismo čekali neke druge mečeve i drhtali od nervoze. Međutim, daleko od toga da reprezentacija Srbije ide u Budimpeštu kao turistička organizacija. Iako ćemo da iskoristiti priliku da pogledamo jedan od najlepših gradova, da uživamo u arhitekturi. Prošetaćemo se, slikaćemo se, ali ne idemo u Mađarsku kao turisti nego kao takmičari, neko ko je ostavio ozbiljan pečat u kvalifikacijama, tim koji je uspeo da napravi rezultate sa stilom, sa fudbalom koji pleni - izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.


On se podsetio duela sa Mađarima u plej-ofu za odlazak na Mundijal u Francuskoj i pobede od 7:1 u Budimpešti.

- Shvatili smo ih preozbiljno. To je bilo pre 25 godina. Sećam se svih detalja na utakmici. Srbija, odnosno Jugoslavija imala je tada odlične igrače i zasluženo otišla na Svetsko prvenstvo.

Mađarska je fudbalska zemlja, sila još iz vremena Puškaša, Kočiša, danas mi je drago da vidim novu Mađarsku, kako na terenu, tako u infrastrukturi, navijao sam za njih prošle godine na Evropskom šampionatu, dodao je Piksi.
Republika

Foto: Starsport

Detalj sa prethodnog duela Srbije i Mađarske

Selektor je otkrio da sem Dušana Vlahovića, gotovo izvesno neće igrati ni Nikola MIlenković, koji ima problem sa zadnjom ložom, ali će putovati u Budimpeštu.


Na pitanje mađarskih novinara kako je za kratko vreme od Srbije uspeo da stvori jaku reprezentaciju, Stojković je rekao:

- Ključ svega je to što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet, u smislu da igrači veruju u ono što rade. Veruju u instrukcije i u ono što se traži od njih. Uspeli smo. Kako smo uspeli za tako kratko vreme, ljudi ce pričati o tome i tražiti razloge. Na istom smo putu, imamo iste ciljeve. Duboko verujem u igrače, njihove kvalitete, fudbalske i ljudske. Oni veruju i meni. Taj spoj je dobitna kombinacija. Uspeh promene mentaliteta je jedan od najvažnijih segemanata - istakao je Stojković.

Utakmica između Mađarske i Srbije igra se sutra od 19.30 sati na "Puškaš Areni" u Budimpešti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading