PRED ZAVRŠNICU SEZONE: Stanković bacio zvezdaše u delirijum! Ovo može da presudi u borbi za titulu

Autor:

Sport

19.03.2022

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 18 časova i 30 minuta dočekuju Kolubaru na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 28. kola domaćeg prvenstva, a očekivanja pred još jednu bitnu utakmicu izneo je strateg crveno-belih Dejan Stanković.

PRED ZAVRŠNICU SEZONE: Stanković bacio zvezdaše u delirijum! Ovo može da presudi u borbi za titulu

Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković gestikulira tokom meča sa Rendžersom

U prvom delu sezone je Crvena zvezda u Lazarevcu slavila sa 7:1, ali Stanković smatra da je Kolubara podigla nivo igre u odnosu na taj duel.

- Sigurno je da su podigli nivo. Vidim da imaju igrače koji neće moći da nastupe zbog žutih kartona. Mi izlazimo iz teškog meča, kako emotivno, tako i fizički. Dosta smo se istrošili i imamo igrače koji neće moći da nastupe što zbog umora, što zbog povreda, jer su i Metalac i Rendžers ostavili trag u kratkom vremenskom periodu. Ali ipak, to ne menja naše ciljeve i zahteve. U Lazarevcu smo ušli jako u utakmicu iako je teren bio težak, ali smo otvorili na vreme, i posle toga znate i sami kako je išlo. Arhivirali smo Rendžers, ali ostaje žal, pogotovo nakon što se prespava i kada se okrenemo nazad da vidimo šta smo sve uradili i šta smo mogli. Ostaje žal, jer mislim da smo dosta šansi promašili. Kao što smo pričali dosta puta, kada dođeš u „nokaut fazu“, plaćaš male greške. Sitnice i detalji odlučuju pobednika i prolaz u narednu rundu, što se ovog puta nama desilo. Dosta toga smo promašili, i skupo smo platili svaku grešku. Ostaje nam prostora da budemo preponosni. Juče smo videli par Rendžers – Braga, a mi se već poznajemo sa Bragom, pa ko zna šta je tu moglo da bude. Ali opet govorim, arhivirali smo sve. Ostaje nam odbrana duple krune, što je veliki i najvažniji cilj u ovoj sezoni. Sve ovo što je došlo, je jedan bonus za naše navijače i naš klub, i jedan veliki iskorak za naše igrače - počeo je Dejan Stanković.

Na terenu neće biti najboljeg protivničkog igrača Uroša Đuranovića, što će biti plus za crveno-bele.

- Sigurno da kada u jednoj ekipi neko iskače, kao što on iskače u Kolubari, njegovo neigranje je jedan plus za nas. Opet kazem, u vašem pitanju je da igramo na Marakani. Video sam letak koji su Delije istakle, da su presrećni i preponosni na momke, tako da i mi svi želimo da sutra dođe što više ljudi, da pozdrave ove hrabre igrače koji su ostavili sve na terenu. Nebitno ko će igrati u Kolubari, mi znamo naš zadatak.

Republika

Foto: Starsport

 

Dotakao se Stanković i Nemanje Motike, za koga je naglasio da ima prostora da počne utakmicu.

- Možda je momenat. Videćemo posle današnjeg treninga jer smo dosta iscrpljeni. Videćemo ko se kako oseća i ko je koliko uspeo da odmori. Već imamo u glavi kako ćemo i šta ćemo, fale male sitnice, ali mislim da ima prostora da Nemanja počne utakmicu.

Pomenuo je Mister i svog prezimenjaka, mladog Nikolu Stankovića, koji će dobiti svoju priliku protiv Kolubare.

- Korak po korak. Čim oni treniraju i rade sa prvim timom, ima mesta za sve. Tako da će sigurno i Stanković igrati, ali videćemo da li od početka, ili će ući.

Govorio je strateg šampiona Srbije i o igri sa dva špica na terenu.

- Ima svojih i za i protiv, kada se igra sa dva špica. Sigurno da odbrana i vezni red mogu da trpe u tim situacijama dosta jače, ako se presing ne uradi kako treba. Ja sam zadovoljan kako su njih dvojica izgledali u paru. Mogli smo to još bolje da realizujemo nekih 55-60 minuta. Imali smo stvarno dosta šansi. Govorili smo već, svaka utakmica je za sebe, i ona će biti pripremljena za sebe. Crvena zvezda uvek igra direktno i ofanzivno, a da li će tu biti jedan ili dva špica, nama to ne menja previše.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdin tandem napadača

Kompletna postava se ne zna, ali šef struke Crvene zvezde je istakao da neće odustati od najjačeg tima.

- Videćemo. Ne mogu da vam izdiktiram kompletnu postavu. Ja odustajati od naše formacije i najjačeg tima neću sigurno. Treba da vidimo ko se koliko odmorio. Ova utakmica dolazi pred reprezentativnu pauzu, tako da, ovo je poslednji napor u ovom ciklusu. Imaće posle toga par dana slobodno, i mogu da izguraju. Mi smo se spremali i pričali dosta o tome, da nam je kraj februara i ceo mart najvažnije da se osećamo dobro, fizički i mentalno. Mislim da smo pogodili pravi tajming, i ono što smo planirali. Ovo je poslednji napor u ovom ciklusu, pa ćemo da odmorimo, a posle ćemo videti na početku aprila.

Govorio je Stanković i o Kristijanu Pićiniju, koji je na meču sa Rendžersom doživeo povredu.

- Italija je jedna jaka reprezentacija. Pićinija nije bilo dugo, i tek je sada vezao nekoliko utakmica. Povreda nije toliko ozbiljna kao što je izgledalo, bar po poslednjim analizama magnetne rezonance. Nema kidanja mišića. On se vratio posle teške povrede i operacije kolena. Moguće da brani tu nogu i da iz leđa dolazi neki nerv koji mu zadaje bol. Što se tiče mišića, sve je čisto. Žao mi je što se to desilo. Verujem igračima. Rekao je da je osetio grč, ali nije pokidano ništa - reči su Dejana Stankovića koje su sigurno obradovale sve navijače tima sa "Marakane".

To što je Italijan u dobromstanju može mnogo da znači crveno-belima u predstojećoj borbi za titulu.

Republika

Foto: Starsport

Kristijano Pićini nije teže povređen, što raduje sve zvezdaše

Crveno-beli beleže velike uspehe u evropskim takmičenjima, što je doprinelo napretku srpskog fudbala.

- Ovaj put, Crvena zvezda je krenula pre pet – šest godina. Rekao sam na prethodnoj konferenciji da sam se naslonio na projekat koji je ozbiljan i dugoročan. Crvena zvezda je iz godine u godinu pomerala svoje granice. Mogu da pričam o periodu od kada sam ovde. Što se tiče Evrope, doneli smo dosta bodovnih koeficijenata za srpski fudbal, ali i za naš klub. Da je neko pričao da će srpski klubovi imati priliku da direktno idu u Ligu šampiona, delovalo je kao san. Polako se ostvaruje, i meni je drago što srpski fudbal napreduje i što krupnim koracima gazimo napred.

Pomenuo je Stanković i Strahinju Erakovića, koji igra sve bolje iz meča u meč.

- Sećam se razgovora sa Draganom Stojkovićem. Pričali smo o dosta stvari i dosta stvari se podudarilo. Tako je i sa pričom o Erakoviću. Rekao sam da je to momak koji pred sobom ima lepu karijeru. Pred sobom ima fenomenalnu bazu. On je neko ko je ozbiljan radnik i neko ko na svakom treningu gleda da izvuče maksimum za sebe. Mnogo mi je drago što to prolazi primećeno. Treba da nastavi ovako, i videćete i sami, da će se ostvariti sve što smo pričali - zaključio je Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading