IZBACILI SU NAS KAO SMEĆE: Mijatović kritikovao sankcije na Rusiju - prisetio se HORORA 90-ih!

Autor:

Sport

15.03.2022

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao je izjavu za strane medije.

IZBACILI SU NAS KAO SMEĆE: Mijatović kritikovao sankcije na Rusiju - prisetio se HORORA 90-ih!

Foto: Starsport

Predrag Mijatović

Predrag Mijatović se prisetio perioda između 1992. i 1995. godine, kada je SR Jugoslavija bila pod sankcijama i uporedio je sa trenutnom situacijom u Rusiji.

- Poslednjih dana puno razmišljam o devedesetim godinama, posebno o 1999. kada je NATO dva i po meseca bombardovao Beograd, Podgoricu i mnoge druge gradove u Crnoj Gori. To su komplikovane stvari i traume zbog kojih se zapitaš jesu li Balkanci toliko loši da su to zaslužili - izjavio je Mijatović.

Protivi se ratu i smatra da to ne sme da se meša u sport.

- Ja sam protiv svake vrste konflikta i protiv rata, ali postoje neke stvari koje tada nisam razumeo, a ni sada ih ne razumem kada je u pitanju rat u Ukrajini. Zbog čega sportisti treba da trpe sankcije? Sport je nešto zdravo, zašto nekome oduzeti mogućnost takmičenja? Zbog toga što su političari doneli loše odluke? Zašto sportisti moraju da plaćaju zbog borbi političara za moć - kazao je.

 

 

Prisetio se i nesrećnih okolnosti pred Evropsko prvenstvo 1992. kada je umesto naše reprezentacije na takmičenje otišla Danska.

- Zbog sukoba u mojoj državi nismo mogli da nastupimo na Evropskom prvenstvu 1992. godine. Otišli smo u Švedsku, a oni su nas izbacili kao da smo smeće - prisetio se.

Mnogi su mu zamerili kada je posetio igrače reprezentacije Hrvatske koji su gostovali Španiji. Mijatović je tada igrao za Valensiju.

- S Davorom Šukerom, Robertom Prosinečkim, Zvonetom Bobanom sam igrao zajedno, osvojili smo Svetsko prvenstvo za mlade u Čileu zajedno i sada bi neki političari u mojoj državi hteli da se ne družim s njima i kažu da sam izdajnik jer sam ih posetio. Sport mora biti van takvih situacija - zaključio je.

Podsećamo da je Mijatović u svojoj karijeri igrao za Budućnost, Partizan, Valensiju, Real Madrid, Fiorentinu, a karijeru je završio u Levanteu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading