EVO KO JE BIO UŠKE VUČIĆEVIĆ! Grobari su se kleli u njega, malo je falilo da zaigra za Zvezdu!

Autor:

Sport

11.03.2022

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti pogodile su čitavu Srbije ove večeri pošto je legendarni fudbaler Partizana Nebojša Vučićević preminuo u 59. godini života od posledica srčanog udara.

EVO KO JE BIO UŠKE VUČIĆEVIĆ! Grobari su se kleli u njega, malo je falilo da zaigra za Zvezdu!

Foto: Starsport

Sa 14 godina pristupio je Palilulcu odakle je nakon samo mesec dana treniranja, na poziv trenera Ace Stefanovića prešao u OFK Beograd. Za prvi tim je debitovao sa 18 godina. Odigrao je 59 utakmica u tri prvoligaške i dve drugoligaške sezone i postigao 17 golova.

U leto 1984. prelazi u Partizan. Sa crno-belima je osvojio dve titule šampiona države 1985/86. i 1986/87. i jedan kup Jugoslavije 1988/89, odigravši 140 prvenstvenih utakmica i postigavši 26 golova.

U leto 1989. odlazi u inostranstvo i često menja klubove: francuski Mec, španska Salamanka, korejski Daevu, kiparski Evagoras Pafos. U Srbiju se vraća 1996. i jednu godinu igra za nižerazrednu Mladost iz Umčara. Igrao je i u Sloveniji za Železničar, Muru i Korotan, da bi se 1997. otisnuo u SAD gde je igrao mali fudbal za Kanzas siti.

Posle aktivne fudbalske karijere Vučićević prelazi u trenere. Kao trener počeo je u Dorćolu (uveo ga u Drugu ligu), pa slede Mladenovac (uveo ga u Drugu ligu), beogradski Radnički (uveo ga u Prvu ligu), kulski Hajduk (po prvi put u istoriji izborio plasman u Kup UEFA), Nafta, kragujevački Radnički, kraljevačka Sloga…

Ostaće upamćen način na koji je prešao u Partizan.

– Žarko sam želeo da zaigram za Crvenu zvezdu, za koju sam i navijao, ali sam promenio odluku iz čisto sportskih razloga. Naime, tada je u Zvezdu došao moj saigrač iz OFK Beograda Mitar Mrkela, i to na velika vrata, i bilo je jasno da će imati prednost u odnosu na mene. A sa druge strane, Prekazi je otišao u Hajduk iz Splita, Klinčarski se spremao za odlažak u inostranstvo, i tu sam video šansu da budem u prvom timu. A da je zaista to jedini razlog, neka ilustruje i ova činjenica. Da sam potpisao za Zvezdu, mogao sam da kupim 12 “golfova 1”, koji su u to vreme bili kao BMV, a kada sam došao u Partizan uspeo sam da kupim staru “bubu”, i to na četiri rate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading