POTPUNI HAOS: Srbija do juna neće znati imena protivnika na Svetskom prvenstvu?

Autor:

Sport

08.03.2022

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb za predstojeće Svetsko prvenstvo koje se krajem godine održava u Kataru, na programu je 1. aprila.

POTPUNI HAOS: Srbija do juna neće znati imena protivnika na Svetskom prvenstvu?

Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru

Međutim, kako trenutno stvari stoje, po prvi put u istoriji planetarne smotre fudbala, žreb će se održati, a da neće biti poznati svi učesnici predstojećeg Mondijala.

Prilikom žreba biće poznato 30 učesnika Svetskog prvenstva od ukupno 32 koliko će se naći u Kataru.

Od ranije je poznato da će se pobednik inter-konfederacijskog plej-ofa na kome učestvuju timovi iz Azije, Okeanije, Južne i Severne Amerike biti poznat skoro tri meseca posle žreba, dok će takav slučaj biti i sa jednim timom iz Evrope pošto je nastao haos zbog rata u Ukrajini.

Naime, meč plej-ofa između Škotske i Ukrajine je odložen i kako trenutno stvari stoje, navedeni meč neće biti odigran pre juna meseca. 

Istovremeno treba podsetiti da je reprezentacija Rusije suspendovana iz svih UEFA i FIFA takmičenja, pa se selekcija Poljske već plasirala u finale doigravanja i mirno mogu da očekuju protivnika koga će odrediti duel između nacionalnih selekcija Češke Republike i Švedske.

Puleni selektora Dragana Stojkovića odavno su prebrinuli brige oko plasmana na Svetsko prvenstvo. Za sada je poznato da tokom žreba biti svrstani u treći kvalitetni "šešir", ali istovremno postoji mogućnost da "Orlovi" čak do juna meseca neče znati sa kim će se sastati u Kataru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading