Uspešno završeno Prvenstvo Beograda u futsalu: Neki novi klinci osvajaju medalje

Autor:

Sport

06.03.2022

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska asocijacija za školski sport uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, uspešno je završila i Prvenstvo Beograda u futsalu za Osnovne i Srednje škole, sezona 2021. – 2022. Igralo se po kup sistemu, a organizatori su najavili da će se naredna sezona igrati kroz Ligu.

Uspešno završeno Prvenstvo Beograda u futsalu: Neki novi klinci osvajaju medalje

Foto: BAŠS

Pehari i medalje uručeni najboljima

Medalje, pehare i diplome delili su Momčilo Stanojković sportski direktor asocijacije i nekadašnji uspešni košarkaš Crvene zvezde, a sada u ulozi koordinatora za školska sportska takmičenja BAŠS.

- Kako je lepo videti dečake i devojčice osnovnih i srednjih škola, kada se uz smeh i igru bore za svoje škole. Videli smo zaista puno sjajnih poteza, prelepih golova i klinci su zaista uživali u ovom sportu. Moram da istaknem da su na gradskom prvenstvu škole učestvovale iz svih 17 opština prestonice Srbije - poručio je Momčilo Stanojković, sportski director BAŠS.

Republika

Foto: BAŠS

Poredak: OSNOVNE ŠKOLE - UČENICI V I VI RAZREDA: 1. mesto – OŠ „Nadežda Petrović“, opština Novi Beograd; 2. – OŠ „Vojvoda Radomir Putnik“, Savski Venac; 3. – OŠ „Đura Daničić“,  Voždovac; UČENICE V I VI RAZREDA: 1. – OŠ „Mladost“, Novi Beograd; 2. – OŠ „Mića Stojković“, Grocka; 3. – OŠ „Dule Karaklajić“, Lazarevac; UČENICI VII I VIII RAZREDA: 1. – OŠ „Karađorđe“, Voždovac; 2. – OŠ „Stevan Sremac“, Palilula; 3. – OŠ „Ujedinjene nacije“, Čukarica; UČENICE VII I VIII RAZREDA: 1. – OŠ „14. oktobar“, Rakovica; 2. – OŠ „Sveti Sava“, Grocka; 3. – OŠ „Ivan Milutinović“, Palilula.

Republika

Foto: BAŠS

SREDNJE ŠKOLE- UČENICI OD I DO IV RAZREDA: 1. – Tehnička škola GSP, opština Vračar; 2. – Železnička tehnička škola, Palilula; 3. – „XII beogradska gimnazija“, Voždovac; UČENICE OD I DO IV RAZREDA: 1. – Sportska gimnazija, Stari grad; 2. – Tehnička škola „Kolubara“, Lazarevac; 3. – „VIII beogradska gimnazija“, Voždovac.                                                             

Proglašeni su i najbolji pojedinci. Danica Čupić iz OŠ Mladost i Dušan Šekularac iz OŠ Nadežda Petrović, su najkorisniji kod učenica i učenika V i VI razreda osnovnih škola. Ana Zurapi iz OŠ 14 oktobar i Vuk Draškić iz OŠ Karađorđe, najkorisniji su kod učenica i učenika VII i VII razreda osnovnih škola. Kod srednjih škola najbolja u konkurenciji devojčica bila je Teodora Vasić iz Sportske gimnazije, dok je u toj kategoriji kod dečaka najkorisniji bio Stefica Đurić iz Tehničke škole GSP.

Republika

Foto: BAŠS

U Beogradskoj asocijaciji za školski sport najavljuju nove akcije, a očekuju se završna takmičenja u basket tri na tri, odbojci i gimnastici. Dolazak na završne mečeve ovih sportova najavila je i gradska sekretarka za sport i omladinu, Dragana Pešić Belojević, koja je istakla da su je na ovakvim školskim takmičenjima i videli lovci na rukometne talente. Ona je jedna od najboljih rukometašica Jugoslavije, svih vremena. Z

a seniorsku reprezentaciju tadašnje velike Jugoslavije debitovala je sa 16 godina (rođena je 1963.). Osvajačica je srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 1990. u Južnoj Koreji. Karijeru je počela u Budućnosti iz Podgovore, a sa beogradskim Radničkim osvojila je Kup evropskih pobednika kupova. Igrala je i u ljubljanskoj Olimpiji i španskim Tenerifima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading