UPROPAŠĆENO DELO POSVEĆENO KRISTIJANU!

Autor:

Sport

06.03.2022

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijano Ronaldo pre osam godina u rodnom Funšalu na ostrvu Madeira dobio je statuu visoku čak 2,4 metra i tešku preko 360 kilograma, ali je ona sada uništena. Srebrna statua koja je urađena u karakterističnoj pozi Portugalca kada izvodi slobodne udarce (raširene noge i ruke na bokovima) postala je zlatne boje.

UPROPAŠĆENO DELO POSVEĆENO KRISTIJANU!

Foto: Tanjug/AP

Preraslo je u tradiciju da se turisti u većini slučajeva slikaju pored statue tako što šakom uhvate penis asa Mančester junajteda, ali niko nije razmišljao da će to uticati na promenu boje. Tako je bronzana statua, zbog kontakta, odnosno dodira velikog broja ljudi, postala gotovo zlatna na rukama i intimnim delovima kapitena "navigatora".

Povodom ove neprilike u vezi s promenom boje statue niko se još od zvaničnika grada Funšala nije oglasio jer boja koja je ostala neće moći da se skine, pa je jedna od ideja da se na statuu Kristijana Ronalda navuče neki komad garderobe. Ovo nije prvi problem s ovom statuom pošto je morala na doradu jer deo oko očiju uopšte nije ličio na Portugalca.

Osvajač pet Zlatnih lopti na kraju je u decembru 2014. prisustvovao otkrivanju statue, koja je rad brazilskog vajara Rikarda Velose, i tada je dobio orden za zasluge lokalne vlade.

- Hvala vam, ovo je velika čast za mene, ali i za celu moju porodicu. Ponosan sam na svoj rodni grad, na Madeiru, gde su moji fudbalski koreni - rekao je tada Ronaldo.

Kristijano od prošle godine ima statuu u indijskom gradu Goa, dok je 2017. na aerodromu na ostrvu Madeira urađeno samo njegovo lice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading