PODRŽAO RUSIJU! Hrvatu PREKIPELO, osudio ZAPADNE LICEMERE: Terali ste i tukli migrante iz Sirije, šta sada hoćete?

Autor:

Sport

03.03.2022

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegove reči odjekuju regionom.

PODRŽAO RUSIJU! Hrvatu PREKIPELO, osudio ZAPADNE LICEMERE: Terali ste i tukli migrante iz Sirije, šta sada hoćete?

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski agent Tomislav Dujmović stao je na stranu ruskog predsednika Vladimira Putina, a osudeio je "licemerstvo Zapada" komentarišući ratna dešavanja u Ukrajini.

- Žalosno je što razgovaramo o politici, a ne o sportu. Ova situacija nije dobra ni za koga. Kao i svi normalni ljudi, žao mi je zbog ovih strahota u Ukrajini. Rusi to sagledavaju iz drugačije perspektive. Dugo sam bio tamo i stalno pratim njihove medije. Oni sugerišu da je veći deo Rusa na Putinovoj strani, odnosno da se mali deo, onih mladih snaga koje dolaze, suprotstavlja. Mladi su uglavnom za demokratske principe i slobodu govora. Opšti je stav da je za ovu situaciju najviše kriva Amerika, koja je sve ove godine gurala Ukrajince u NATO - naveo je Hrvat, koji se afirmisao igrajući za Amkar iz Perma, a zatim je dodao:

Kazao bih da smo svedoci svojevrsnog licemerja. Zašto se niko nije oglašavao zbog rata u Siriji ili patnje na Bliskom istoku? Niko nije bio protiv Amerikanaca. To nije korektno. Do pre neki dan Sirijce smo držali na našim granicama, terali ih i tukli. Ovih dana u tom se smislu oglasio i Slavoj Žižek, kojeg jako volim, govorio je da mu je neugodno zbog tog licemjerja... - podvukao je Tomislav Dujmović.

On je jedan od retkih sportskih radnika koji drži rusku stranu u konfliktu koji je započeo 24. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Aco

04.03.2022 01:59

Bravo momak.Ziv srecan i zdrav bio.Samo istina pobedjuje.

Odgovori 64 5
Istina

04.03.2022 15:39

Čovek je 100% u pravu i samo podseća na činjenice. Amerika je napravila Pakao na bliskom istoku, uništila Irak, Siriju, Avganistan, zatrpala EU milionima izbeglica i niko se nije čak ni pobunio a kamo li tražio sankcije za Vašington a sada u svom ludilu i osionosti idu čak toliko da zabranjuju Čajkovskog, kompozitora koji je mrtav 300 godina i zabranjuju sportiste INVALIDE da se takmiče. Nečuveno i odvratno, gore i od samog Hitlera.

Odgovori 68 2
Nikola

05.03.2022 08:18

Mislim da i ovde vidimo uticaj zapadne propagande. On nije na strani Rusije već na strani logike. Ruske trupe su nelegalno u Ukrajini, NATO i posebno Turske su nelegalno u Siriji. Zašto su u pogledu kažnjavanja situacije različite? Nato i Turska imaju izgovore a i Rusija ima izgovore. Nažalost većinom država vladaju prodate duše ili beskičmenhaci koji ne smeju da se usprotivi. Ukrajina bi trebala da se priset da su podržavali sukobd i otcepljenje Hrvatske od Jugoslavije, zašto sad ne podržavaju otcepljenje Krima, LNR i DNR?

Odgovori 35 2
Novosađanka

09.03.2022 17:26

Čovek misli svojom glavom! Bravo!