OKRENUO LEĐA PUTINU: Abramovič doneo RADIKALNU odluku, pomaže Ukrajincima!

Autor:

Sport

02.03.2022

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik Čelsija Roman Abramović izjavio je večeras da će prodati fudbalski klub sa "Stamford Bridža" i da će ukupna neto dobit od prodaje ići "svim žrtvama rata u Ukrajini".

OKRENUO LEĐA PUTINU: Abramovič doneo RADIKALNU odluku, pomaže Ukrajincima!

Foto: Tanjug/AP

Roman Abramovič

Roman Abramovič, koji je preuzeo klub 2003. godine, naveo je u izjavi da je "u najboljem interesu" velikana Premijer lige da bude prodat.

Prošle nedelje, ruski milijarder je saopštio da se povukao iz kluba i da će sada brigu o ovom premijerligašu iz Londona preuzeti poverenici Čelsijeve dobrotvorne fondacije.

- Želeo bih da kažem nešto o spekulacijama u medijima koji su se poslednjih dana pojavili u vezi sa mojim vlasništvom nad Čelsijem. Kao što sam ranije rekao, uvek sam donosio odluke koje su u najboljem interesu za klub. Zbog trenutne situacije, doneo sam odluku da prodam klub, jer smatram da je to u njegovom interesu, interesu navijača, zaposlenih, sponzora i partnera kluba - napisao je Abramovič i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

- Prodaja neće ići brzo, već će ići po proceduri. Neću tražiti ništa od pozajmica. Nikada se nije radilo o novcu ili poslu, već o čistoj strasti prema igri i klubu. Dao sam instrukcije svom timu da osnuje dobrotvornu fondaciju kojoj će biti doniran sav novac od prodaje. Novac će ići svim žrtvama rata u Ukrajini. To uključuje obezbeđivanje sredstava za hitne potrebe, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku. Ova odluka je bila neverovatno teška za mene, boli me što se na ovaj način rastajem sa klubom. Ipak, verujem da je ovo najbolje za klub. Nadam se da ću moći da posetim Stamford Bridž poslednji put, da se lično pozdravim sa svima vama. Bila je privilegija biti deo Čelsija i ponosan sam na sva naša zajednička dostignuća. Čelsi i navijači će zauvek biti u mom srcu.

Podsetimo, Roman Abramovič je veoma blizak saradnik predsednika Rusije Vladimira Putina, pa se ovaj njegvo potez može nazvati i izdajom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Veritas

02.03.2022 23:14

BRAVO PAMETAN COVEK ! STETA ZA CELZI ALI AKO BOG DA VRATICE SE JEDNOG DANA

Cardak

03.03.2022 09:43

Romane! Te pare sto ces pokloniti Ukrajini kostace te ZIVOTA JER TOLIKO I VISE SI IZNEO IZ RUSIJE.A i ne pitas se sam za to sto imas u "vlasnistvu"!

Srdjan

03.03.2022 17:15

Vešt potez. Žrtve rata u Ukrajini nisu samo Ukrajinci, nego i Rusi iz dve nove Republike.