DEKI ODUČIO STANOJA: Ovo su pet razloga zbog kojih je Zvezda PREGAZILA Partizan u Večitom derbiju!

Autor:

Sport

01.03.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan je u svakom segmentu pobedio kolegu i to je presudilo, poručio je bivši selektor Jugoslavije za Srpski telegraf i Republiku.

DEKI ODUČIO STANOJA: Ovo su pet razloga zbog kojih je Zvezda PREGAZILA Partizan u Večitom derbiju!

Foto: Starsport

Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 2:0 (2:0) na Marakani u 24. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su trijumfom u 166. večitom derbiju došli na samo dva boda manje u odnosu na prvoplasirane crno-bele i tako ponovo trku za šampionsku titulu učinili zanimljivom.

Tri boda koje su doneli Ohi i Katai učinila su da Dejan Stanković potvrdi da je penicilin za Aleksandra Stanojevića. Deki je ostvario drugu pobedu protiv Stanoja u prvenstvu, uz dva remija, a ima i pobedu na penale u finalu Kupa Srbije. Poređenja radi, Stanoje je u prvom mandatu na klupi u Humskoj imao učinak od pet pobeda i jednog poraza. Ili još dramatičnije, strateg "parnog valjka" slabiji skor od onog protiv Dekija ima samo protiv Marčela Lipija, koji ga je dok su radili u kineskom fudbalu savladao u četiri navrata, uz dva remija bez pobede. O tome kojih je pet stvari presudilo da Dejan Stanković nadigra kolegu Aleksandra Stanojevića za Srpski telegraf analizirao je Ivan Čabrinović, bivši selektor Jugoslavije.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ivan Čabrinović

1. UBO PRAVI TIM, STANOJE SKROZ OMANUO

Cenim Stanojevića mnogo, pokazao je ljudskost i na konferenciji za medije, ali mislim da je pogrešio u odabiru igrača. Prvo poluvreme je bilo loše, dok je drugo bilo okej, čak i odlično. Smatram da je igrači koji su ušli na poluvremenu trebalo da počnu od prvog minuta. S druge strane, Stanković je svakom igraču pronašao pravu ulogu i to je odnelo prevagu na terenu.

2. BOLJA TAKTIKA

Stanković je znao šta želi, da pobedi, i tako je i postavio taktiku, ofanzovnu. S druge strane, Stanojević je očigledno čekao Zvezdu i išao na bod iako svi mi treneri volimo uvek da kažemo da idemo na pobedu. To je bila nagla promena jer je Partizan od početka sezone igrao ofanzivno. Kada je uvideo grešku, već je bilo kasno za promene.

Đurić i Motika kao dva Hulka

Slavlje fudbalera Crvene zvezde sa stručnim štabom sa terena preselilo se u svlačionicu. U jednom trenutku usledila je zajednička slika veselih igrača crveno-belih, ali su se istakli mladi Andrej Đurić i Nemanja Motika. Navijači komentarišu njihov izgled i to koliko su zategnuti i sigurno fizički spremni.

3. DEJAN JAK MOTIVATOR

Čim je počela utakmica, videlo se da je Partizan ipak malo prepotentno ušao u meč, a crno-beli su bili dosta manje motivisani od Zvezde. Mislim da je Dejan Stanković uneo ogromnu količinu snage, želje i volje svojim momcima. Na kraju su oni izašli na teren i pokazali kako se igra večiti derbi.

4. DVA LICA STRANACA

Zvezdini stranci Kanga, Sanogo i Ohi doprineli su igri od prvog do poslednjeg minuta i bili jedni od najzaslužnijih, uz standardne Ivanića i Kataija, za pobedu. S druge strane, Natko se nije video uopšte na terenu, kao i Menig. Rikardo je više izgledao istrošeno od meča sa Spartom nego spremniji za susret u derbiju.

5. PODRŠKA DELIJA

Iskoristio je Stanković ogromnu podršku delija sa tribina i dodatno uzdigao svoje fudbalere. Taj domaći teren i huk sa severne tribine dodatno su doprineli da Zvezda deluje bolje na terenu. Navijači su ispunili mesta jer imaju veru u svoje ljubimce iako su pred derbi ušli sa minus pet. S druge strane, Stanojevićevi momci to nisu imali. Koliko god navijača Partizana da je bilo na stadionu, ponovo su bili u manjini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading