OBJAVLJEN KALENDAR SUPERLIGE ZA SLEDEĆU SEZONE: Kako igrati na plus 50 u julu?

Autor:

Sport

08.02.2022

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neubičajen termin Svetskog prvenstva u Kataru, od 21. novembra do 18. decembra, uzrokovaće raniji početak šampionata u svim evropskim ligama, ali i dužu zimsku pauzu, što posebno važi za takmičenja poput našeg. FIFA zabranjuje održavanje ligaških takmičenja tokom trajanja Mondijala, što će poremetiti sve zemlje.

OBJAVLJEN KALENDAR SUPERLIGE ZA SLEDEĆU SEZONE: Kako igrati na plus 50 u julu?

Foto: Starsport

detalj sa večitog derbija

Sezona 2022/23. u Super ligi počeće već 8. jula i trajaće do 13. novembra, kad će se odigrati 20. kolo. Uslediće pauza do 11. februara 2023. jer po završetku Mondijala na većini stadiona u Srbiji neće biti uslova za fudbal.

FIFA termin počinje tek 14. novembra, što znači da će pripreme državnih timova za planetarni šampionat biti nikad kraće. Nema ipak, ni potrebe za dug rad, jer će igrači, kao na kvalifikacione utakmice, iz takmičenja doći u državni tim.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Katai

Prvenstvo Super lige završiće se 21. maja, posle čega slede utakmice baraža za opstanak 27. i 31. istog meseca. Finale kupa Srbije odigraće se 28. maja.

Prvoligaši će u borbi za bodove krenuti 5. avgusta, a na zimski odmor otići će, kao i superligaši 13. novembra.

Ranije će početi i kvalifikacije za evropska takmičenja u sezoni 2022/23. Borbe za Ligu šampiona startovaće već 5. jula, a za Ligu Evrope i Ligu konferencije dva dana kasnije. Utakmice će se igrati na svakih sedam dana, do 19. septembra i prvog FIFA termina.

Podsećanja radi, prolećni deo tekućeg prvenstva počinje u subotu i trajaće do 21. maja. Finale kupa predviđeno je pet dana kasnije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading