SRPSKI GOLGETER ZAPALIO ITALIJU POGOTKOM NA DEBIJU: VLAHOMANIJA, zaraza koja hara Torinom!

Autor: Milan Zdravković

Sport

08.02.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji su prepuni hvalospeva na račun Dušana, navijači nabavljaju srpske zastave, a bivši asovi prognoziraju vrhunsku karijeru

SRPSKI GOLGETER ZAPALIO ITALIJU POGOTKOM NA DEBIJU: VLAHOMANIJA, zaraza koja hara Torinom!

Foto: Tanjug/AP

Kovačević: Verujem u Dušana, tek mu je 22, važno je samo da daje golove, nije bitno na koji način

Prava vlahomanija zahvatila je italijanski fudbal i čuvenu Čizmu zbog Srbina. Dušan Vlahović, skupoceno zimsko pojačanje "stare dame", već na debiju u crno-belom dresu pokazao je zašto je velikan izdvojio 75 miliona evra za dolazak srpskog reprezentativca, četvrtog najskupljeg fudbalera u istoriji ovog kluba.

Italijanski mediji su prepuni hvalospeva, navijači Juventusa poručuju da će uskoro zbog Dušana praviti i transparente na ćirilici, svesni činjenice da imaju potencijalno novog vrhunskog asa u svojim redovima.

Sjajan prijem i lob protiv Verone oduševio je srpske ljubitelje fudbala, pa i Darka Kovačevića, nekadašnjeg napadača Juventusa, koji ne krije zadovoljstvo zbog Dušanovog debitantskog pogotka.

- Gledao sam utakmicu i mnogo mi je drago zbog Dušana i tog gola. Nisam imao dilemu nijednog momenta da li će nastaviti i u dresu Juventusa seriju koju je imao u Firenci - ističe Kovačević u razgovoru za Srpski telegraf.

Perfektna noć, o kakvoj je sanjao, kao da celu karijeru igra za Juve

Sva tri vodeća sportska medija u Italiji proglasila su Dušana Vlahovića najboljim fudbalerom na meču sa Veronom.

Čuvena Gazeta delo sport dala mu je jaku ocenu 7,5, a o nastupu napisala:

- Nije samo što je dao gol, već je posle dužeg vremena neko šutirao ka golu rivala, što je falilo Juventusu.

Korijere delo sport mu je takođe dao istu ocenu 7,5, uz komentar:

- Perfektna noć, o kakvoj je sanjao. Zapalio je stadion onim lobom, a delovalo je kao da godinama igra za Juve.

Torinski Tutosport takođe je dao ocenu 7,5, ali i doneo možda najlepši zaključak:

- Za samo 12,5 minuta Dušan Vlahović je naterao navijače Juventusa da ga zavole!

Nekadašnji reprezentativac i sportski direktor FSS kaže da je Vlahović učinio pravu stvar odlukom da izabere Juve, pored Arsenala i Mančester sitija.

- Izabrao je najbolju moguću sredinu za sledeći iskorak. Zna jezik, poznaje ligu, nema potrebe da se prilagođava novim uslovima. Od starta je krenuo jako i ja mu od srca želim da tako nastavi. Znam da može, znam da i kada na pet-šest utakmica ne postigne gol, Vlahović velikim radom uspeva da se vrati još jači i natera sve da mu kliču - tvrdi Kovačević.

Samo je Robert Levandovski trenutno ispred Vlahovića po broju golova ove sezone, ali Kovačević nikako ne želi da ih poredi.

- Poljak je jedan od najboljih golgetera u istoriji, ali ne bih Dušana poredio s njim. Svako ima svoj stil igre, a ja se nadam i verujem da će Vlahović izgraditi svoj jedinstveni stil u godinama koje dolaze. Tek mu je 22, nemam šta mnogo da ga savetujem, samo da trenira i daje golove. Nije važno kako, da li je nogom ili glavom, bitno je samo da lopta pređe gol-liniju - zaključio je Darko Kovačević.

Alegri: Nema iskustva i mora da poradi na desnoj nozi

Debi iz snova Dušana Vlahovića prokomentarisao je i trener Juventusa Masimilijano Alegri. Naravno, kormilar "stare dame" koncentrisao se na zamerke, verovatno želeći da spreči da srpski napadač poleti pre vremena.

- Imao je nekoliko vrlo loših prvih dodira na startu utakmice, na čemu mora da poradi da bi bio ubitačniji u kretnjama s loptom. Voli da se upušta u borbu, ali mu je tek 22 i nema mnogo iskustva. Mora da poboljša način na koji se oslobađa čuvara i mora da poradi na desnoj nozi - smatra Alegri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading