KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Sve je dogovoreno, kreće REGIONALNA LIGA u FUDBALU!

Autor:

Sport

07.02.2022

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon košarkaške, rukometne, vaterpolo i bokserske regionalne lige, područje eks-Jugoslavije moglo bi uskoro biti bogatije za još jedno takmičenje.

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Sve je dogovoreno, kreće REGIONALNA LIGA u FUDBALU!

Foto: Tanjug/AP

Kako se saznaje predstojećeg leta, ili najkasnije leta 2023. godine startovaće regionalno takmičenje u fudbalu za žene. Sredstva za organizaciju takmičenja obezbeđena su od strane FIFA organizacije, tako da celokupna prića koja je bila započeta početkom 2020. godine konačno dobija svoj epilog.

Tog leta 2020. godine već je bilo sve spremno za start ovog takmičenja, ali je pandemija virusa COVID-19 uticala na to da do starta regionalne lige ipak ne dođe. Prema tadašnjem planu u pilot projektu regionalne lige učešće je trebalo da uzme šest klubova. Već je bilo dogovoreno da Srbiju predstavlja subotićki Spartak, predstavnik Crne Gore trebala je da bude ekipa Breznice, SFK 2000 Sarajevo je trebalo da predstavlja Bosnu i Hercegovinu, dok bi Sloveniju u regionalnom takmičenju predstavljala ekipa Radomlja. Peti učesnik trebala je biti ekipa budimpeštanskog Ferencvaroša, a ostalo je otvoreno pitanje šestog učesnika, tj. predstavnika Hrvatske.

Na osnovu plana iz 2020. godine, Regionalna liga je trebala da se igra po turnirskom sistemu gde bi svaki klub učesnik bio domaćim po jednog turnira, a premijerni je trebao da se odigra u Sarajevu povodom 20 godina od osnivanja najboljeg bosanskohercegovačkog kluba SFK 2000 Sarajevo. Takođe, prema planu domaćin drugog turnira trebala je da bude Subotica i najbolji srpski ženski fudbalski klub Spartak.

Ostaje da vidimo da li će do definitivne organizacije regionalne fudbalske lige i doći, ali svakako ovakvo takmičenje bi znatno podiglo kvalitet ženskog fudbala ne samo u Srbiji, već i u celom regionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading