NEMANJA STEVANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Oca sam izgubio kao beba, video sam ga jednom u životu!

Autor: Marija Stefanović

Sport

03.02.2022

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veseli i nasmejani ljudi ponekad imaju veoma težak život. Upravo takvu životnu priču ima i golman Partizana Nemanja Stevanović (29), koji je, kao beba, izgubio oca i odrastao s majkom.

NEMANJA STEVANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Oca sam izgubio kao beba, video sam ga jednom u životu!

Foto: Telegraf/ANalbar

Čuvar mreže crno-belih poručio je u intervjuu za Srpski telegraf da je, pored svih problema, uspeo da izađe na pravi put i postane dobar čovek.

Imali ste teško detinjstvo, koliko vas je to motivisalo da budete bolji?

Otac mi je poginuo u ratu 1992, kad sam bio beba. Video me je samo jednom. Odrastao sam s majkom, to me je dodatno motivisalo da budem bolji. Majka mi je bila sve. Nije joj bilo lako u tom periodu, ali sam, na kraju, izašao na pravi put. Znao sam da nema nazad i da moram da uspem u životu.

Kada vam je otac najviše nedostajao, u kojim situacijama?

U svakom elementu mi je nedostajao, svakog trenutka. Srećom, imao sam podršku ostalih članova porodice, koji su se trudili da mi nadomeste taj nedostatak. Bili su oko mene ujaci, stričevi.

Da li zbog toga što nise odrasli s ocem imate još veću želju da se ostvarite kao roditelj?

Velika mi je to želja. Nadam se da ćemo supruga i ja uskoro dobiti decu. Verujem da ću, kada se to desi, biti najbolji za svoju porodicu.

Iako ste imali dosta problema, uvek ste nasmejani i lepo raspoloženi...

- Da, ja sam veliki veseljak. Uvek sam raspoložen za društvo i dobru atmosferu. Međutim, znam i ja da zaplačem. Veliki sam emotivac, ja sam Bik u horoskopu. Često mi se desi da pustim suzu kad gledam "S Tamarom u akciji" ili onu emisiju "Moja dedovina", kad vidim decu koliko teško žive, to me baš pogodi.

Republika

Foto: Starsport

Koji trenutak u karijeri vas je najviše zaboleoo?

Veći deo karijere bio je više neuspeh nego uspeh. Mene je u Partizanu najviše zabolelo kad sam prebačen u Rad. Sećam se da smo igrali finale Kupa i da sam ja bio jedan od najboljih, a da sam morao na pozajmicu posle. Meni je to veoma teško palo.

Kako ste odlučili da postanete golman?

- Voleo sam da gledam Ivicu Kralja, on mi je bio idol. Posebno u onim mečevima protiv Hrvata 1999, tako sam počeo. Međutim, nismo iste konstitucije, pa mi je bilo teško da skidam njegove fore. Više sam kopirao Ikera Kasiljasa.

Republika

Foto: Starsport

Bio bih dobar arhitekta

Da niste fudbaler čime biste se bavili u životu?

- Bio bih arhitekta. Odlično mi je išlo crtanje, možda nekad i upišem, znate kako se kaže, nikad nije kasno. A ako bih morao da izaberem neku drugi sport, onda bi to bio rukomet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading