FENOMEN LAZETIĆ: Sada je poznato zašto je Marko završio u Milanu!

Autor:

Sport

01.02.2022

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prezime Lazetić dobro je poznato u okvirima srpskog fubala.

FENOMEN LAZETIĆ: Sada je poznato zašto je Marko završio u Milanu!

Foto: Starsport

Marko Lazetić

Braća Nikola i Žarko nosili su crveno-beli dres novosadske Vojvodine, a kada je reč o Topčiderskom brdu, put ih je odveo na različite strane. Stariji Nikola bio je uzdanica Crvene zvezde, dok je Žarko u sezoni 2007/08 noseći crno-beli dres stigao do duple krune u srpskom fudbalu.

Osamnarstogodišnji Marko, krenuo je stopama strica Nikole. Zaigrao je u Crvenoj zvezdi, predstavljao je igrača za koga su u Ljutice Bogdana procenili da je vanserijski talenat, a takmog mišljenja bili su i u rukovodstvu italijanskih "Roso-nera", pa je mladi fudbaler već ove zime postao stanovnik "grada mode".

Ponovo su Lazetići u fokusu sportske javnosti, pa i ne čudi da su novinari "Informera" razgovarali sa Žarkom Lazetićem o svim aktuelnim fudbalskim temema:

- Svi smo u sportu od malih nogu. Pokojni otac i najstariji brat Markov otac igrali su na Kosovu odbojku, pa smo i mi od malih nogu bili upućeni na sport. Svi smo dok smo bili klinci trenirali odbojku, a posle smo prešli na fudbal - kaže Žarko za "Informer".

Republika

Foto: Starsport

Žarko Lazetić i Dejan Stanković

 

Naravno, talenat je važan, ali trener TSC ističe kako su Lazetići dosegli vrhunski nivo.

- Pored toga što smo po genima talentovani za sport, najvažniji su rad i posvećenost. To je ključ svega i kod Marka, koji je na početku, i kod nas. Nikola je imao bolju fudbalsku karijeru, ja malo slabiju, ali u rangu sa onim koliko smo bili talentovani. Posvećenost je ta koja nas je dovela do toga da pričamo o ovome.

Sport je uvek bio deo porodice Lazetić.

- Vaspitani smo tako da je sport uvek bio deo nas. Bilo je i takvo vreme, u malom gradu na Kosovu, negde smo možda podsvesno videli izlaz iz toga. U tom vreme bio si osuđen na sebe i svoj rad. Ključna stvar pored talenta je po meni posvećenost. To smo poneli iz kuće, upornost, neodustajanje i težnja ka najvišim ciljevima. Počeli smo uz oca i starijeg brata da treniramo odbojku, ali smo voleli fudbal i od 11. godine krenuli i ostali u fudbalu, Nikola kao funkcioner kao kao trener. 

Republika

Foto: Starsport

Nikola Lazetić

 

Ne želi Žarko da bilo ko preuzme zasluge za Markov uspeh.

- Uvek smo tu za Marka, kao stričevi, podrška, neko ko može da mu da savet iz iskustva. Ali, on je već sam svoj čovek. Imao je koga da gleda dok je bio mali, to je možda uticalo, ali on je  najzaslužniji za sve što je uradio, za fenomenalan početak, nadamo se svi uspešne karijere. Uradio je veliku stvar što je otišao u Milan, ali to je tek početak. Velika je prilika pre svega pred njim. Siguran sam da će uspeti sa svojim karakterom, glad da poobedi i bude najbolji... To je pokazivao i dok je bio mali - istakao je Žarko Lazetić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading