PROKLETSTVO STARE DAME: Vlahović povukao RISKANTAN POTEZ!

Autor:

Sport

30.01.2022

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pesoto pokušao da se ubije, Simone Pepe bio deo afere oko nameštanja utakmica, Salihamidžić nije osvojio trofej, a Ronaldo ostao bez Lige šampiona i otišao.

PROKLETSTVO STARE DAME: Vlahović povukao RISKANTAN POTEZ!

Foto: Starsport

Dušan Vlahović

Dušan Vlahović postao je novi napadač Juventusa u transferu teškom 75.000.000 evra, uz ugovor do leta 2026, i uzeo dres sa brojem sedam, koji je pre njega tri sezone u Torinu nosio Kristijano Ronaldo. Ipak, u poslednje dve decenije, mnogi koji su zadužili čuvenu sedmicu u redovima "stare dame" nisu prošli dobro, prvo na stadionu Dele Alpi, a potom i Alijancu.

BRACINA UMETNOST

Poslednji primer je Kristijano Ronaldo, a legendarni Portugalac prilikom dolaska među bjanko-nere najavio je borbu za trofej Lige šampiona, a u tri sezone ispadao je prvo od Ajaksa u četvrtinalu (2018/19), Liona u osmini finala (2019/20) i Porta prošle sezone u istoj fazi takmičenja. Na kraju, CR7 je osvojio samo pet trofeja u domaćim okvirima i letos se vratio u Mančester junajted.

Ronaldo je obećao trofeje, ali šta tek onda da kaže Hasan Salihamidžić? Sadašnji sportski direktor Bajerna bio je deo Juventusa od sezone 2007/08. do sezone 2011/12, a nije osvojio nijedan pehar! Mora se priznati, poprilična "umetnost" za Bracu, imajući u vidu da je Juve najtrofejniji italijanski klub.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter/@emaxstatman

Ilustracija Ronalda i Vlahovića

SKANDAL I PRITISCI

Još jedan nosilac sedmice u periodu od sezone 2011/12. do sezone 2015/16. bio je napadač Simone Pepe. On je bio deo skandala oko nameštanja utakmica, a radilo se o susretu Barija i Udinezea (2009/10). Tada je Leonardo Bonući igrao za Bari, a Pepe za Udineze, ali ih je Fudbalski savez Italije oslobodio optužbi.

Đanluka Pesoto uzeo je broj sedam (1999/00-2005/06) i 28. juna 2006. pokušao da se ubije kada je skočio s potkrovlja zgrade gde se nalaze prostorije crno-belih. Tada je zadobio mnogobrojne fakture, unutrašnje krvarenje, a otkriveno je da je to uradio zbog pritiska jer je bio osumnjičen za učešće u aferi "kalčopoli", ali kasnije je oslobođen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading