AFRIČKA LUDNICA: Ponovo ti PENALI, Ekvatorijalna Gvineja ŠOKIRALA Mali!

Autor:

Sport

26.01.2022

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekvatorijalna Gvineja igraće u četvrtfinalu Afričkog Kupa nacija.

AFRIČKA LUDNICA: Ponovo ti PENALI, Ekvatorijalna Gvineja ŠOKIRALA Mali!

Foto: Tanjug/AP

Ekvatorijalna Gvineja je iznenadila Mali i posle boljeg izvođenja penala plasirala se u narednu fazu turnira. U regularnom delu i produžecima golova bilo je 0:0, baš kao i u meču između Obala Slonovače i Egipta.

U prvom poluvremenu videli smo samo dve zanimljive situacije. Kone je na samom početku meča propustio veliku šansu za Mali.

Pred kraj poluvremena Mali je dobio penal, ali je nakon VAR-a sudija promenio odluku, pa nije došlo do izvođenja najstrože kazne.

Republika

Foto: Tanjug/AP

U nastavku meča Mohamed Kamara je propustio dve ozbiljne šanse, a jednom je pogodio i okvir gola. Ipak, Ekvatorijalna Gvineja je i to preživela, pa se ušlo u produžetke.

Dodatnih 30 minuta nisu doneli nikakvo uzbuđenje, pa se pristupilo izvođenju penala.

Ekvatorijalna Gvineja je promašila prvi penal, ali je Mali potom dva puta bio neprecizan. Gane je imao šansu da svojoj zemlji donese četvrtfinale, ali mu je penal odbranio Monkoro. Ipak, Falaje Sako je promašio novi penal za Mali, tačnije Ovono ga je sprečio sjajnom intervencijom, pa je Ekvatorijalna Gvineja prošla u četvrtffinale.

Rival u borbi za plasman u polufinale biće joj Senegal.

Na programu su u sredu bila dva meča osmine finala, u oba meča nije viđen gol u regularnom delu, te su penali odlučili pobednika. Samo u Africi...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading