GORELO JE U SEVERNOM LONDONU: Fantastičan derbi Totenhema i Liverpula, Kejn i Son usrećili Mančester siti!

Autor:

Sport

19.12.2021

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularan derbi u Severnom Londonu.

GORELO JE U SEVERNOM LONDONU: Fantastičan derbi Totenhema i Liverpula, Kejn i Son usrećili Mančester siti!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Totenhema i Liverpula odigrali su nerešeno 2:2 u meču sa puno preokreta, golova, kartona i svega što fudbal čini zanimljivim.

Redsi su ostali na drugom mestu, dok su Sparsi trenutno sedmi, ali sa tri utakmice manje od večerašnjeg rivala. Ovaj remi najviše odgovara Mančester sitiju, koji je uvećao prednost nad Liverpulom.

Totenhem je poveo lepim golom Kejna u 13. minutu. Ndombele ga je sjajno pronašao, a engleski napadač je u svom stilu savladao Alisona za svoj tek drugi gol u Premijer ligi ove sezone.

Mogli su Sparsi i da uvećaju prednost, ali su Son, Kejn i pre svega Ali bili neprecizni. Ali je imao neverovatnu priliku, koju je teže promašiti nego iskoristiti, ali mu je na kraju Alison odbranio udarac.

Za promašaje je stigla kazna, Robertson je asistirao, a Žota glavom savladao Ljorisa. 

Totenhem je u samoj završnici mogao do novog vođstva, ali je Kejnov udarac bio izblokiran.

Mirno je bilo u drugom poluvremenu sve do poslednjih 20 minuta. 

Liverpul je poveo nakon nekoliko spornih detalja u 70. minutu. Konteov tim je imao veliku šansu preko Alija, koji je bio oboren u kaznenom prostoru, ali je sudija Tirni ostao nem. Odmah je usledio napad Liverpula i pogodak Endija Robertsona, kome je prethodilo igranje rukom Mohameda Salaha. VAR tu nije video ništa sporno, pa je Liverpul poveo sa 2:1.

Samo četiri minuta kasnije Son koristi grešku Alisona i donosi izjednačenje Totenhemu. U 77. minutu nakon VAR provere Robertson dobija direktan crveni karton, zbog žestokog faula nad Emersonom Rojalom.

Sparsi su imali nekoliko opasnih napada, ali nisu uspeli da stignu do pobede. Na kraju 2:2 i remi na ravne časti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading