POSLEDICE JUČERAŠNJEG SKANDALA: Isplivalo kako se NEMAŠTAJU KUGLICE na UEFA žrebu

Autor:

Sport

14.12.2021

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jučerašnji žreb za osminu finala Lige šampiona obeležio je neverovatan skandal koji je primorao čelnike UEFA da ponove izvlačenje kuglica i upute javno izvinjenje. Ovaj događaj podsetio nas je na legendarnu izjavu nekadašnjeg predsednika FIFA, Sepa Blatera, koji je pre pet godina govorio na temu nameštanja kuglica.

POSLEDICE JUČERAŠNJEG SKANDALA: Isplivalo kako se NEMAŠTAJU KUGLICE na UEFA žrebu

Foto: Tanjug/AP

Žreb Lige Šampiona

U Nionu se pometnja desila nakon što su se Mančester junajted i Viljareal našli u istom delu žreba, iako su prethodno bili zajedno u grupi. UEFA se pravdala da je sve to proizvod softverske greške, a mnogi im nisu verovali. 

- Naravno da je to moguće, samo je potrebno nekako označiti kuglice. Recimo, zagrejati ih ili ohladniti... To nije postojalo na žrebovima FIFA, ali sam prisustvovao žrebu, na evropskom nivou, gde se ovo desilo - rekao je Blater u intervjuu za "La Nasion" pre oko pet godina i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- To se nikad nije dogodilo kod nas u FIFA. Sigurno je da je moguće, ali se kod mene nije desilo. Nikada. Pre početka žreba stave kuglice u frižider. To je jednostavna tehnika da odredite koje su loptice hladen, a koje tope. U trenutku kada ih dodirnete, vi znate - istakao je tada Blater.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

Komentari (0)

Loading