UPAO U SVLAČIONICU SUDIJA I ZAPOČEO SVAĐU! Tončevu preti žestoka kazna

Autor:

Sport

27.11.2021

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo dosta posla ima Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Ovoga puta, u pitanju je sporna rasprava sa sudijama i to na poluvremenu.

UPAO U SVLAČIONICU SUDIJA I  ZAPOČEO SVAĐU! Tončevu preti žestoka kazna

Foto: ST/Nemanja Pančić

Novica Tončev

Naime, direktor Superlige Aleksandar Pivić podneo je disciplinsku prijavu protiv Novice Tončeva i Stanislava Tončeva zato što su na poluvremenu utakmice Radnik - TSC upali u sudijsku svlačionicu i svađali se sa arbitrima, prenosi Žurnal.

Tončev, koji je inače predsednik regiona Istočna Srbija i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, pokazivao sudijama video snimak određenih situacija sa utakmice koje je on video kao sporne.

Ovaj sporni trenutak dogodio se kada se glavni sudija na poluvremenu konsultovao sa VAR pomoćnicima, kada su otac i sin Tončev upali u svlačionicu, tako da su arbitri iz VAR sobe sve vreme na otvorenoj vezi slušali njihovu raspravu.

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

Nakon ovih vesti oglasio se i glavni akter, Novica Tončev koji tvrdi da se ništa dramatično, pogotovo ne za prijavu, nije dešavalo na poluvremenu utakmice.

- Sudije sam pozdravio i zajedno smo na njihovo insistiranje pogledali snimak sporne situacije. Samo sam im rekao da nastave da sude pošteno. Da je bilo nekih nepravilnosti ili neprijatnosti sa moje strane, sudije bi to odmah napisale u svom izveštaju, a ne u dopunskom - smatra Novica Tončev i zatim je dodatno osuo paljbu po svojim kolegama iz FSS-a.

- Budući da nije bilo nikakvog osnova, prijava nije ni podnesena. Jedino, ako sudije nisu podnele dopunski izveštaj pod pritiskom. U tom slučaju, potpuno sam siguran ko je izvršio pritisak, a znam i zašto. Postoje ljudi u FSS koji grčevito stežu svoje fotelje i žele da skrenu pažnju sa svojih aktivnosti i ogromnih neosnovanih primanja. Sudije sam pozdravio i zajedno smo na njihovo insistiranje pogledali snimak sporne situacije. Samo sam im rekao da nastave pošteno. Da je bilo nekih nepravilnosti ili neprijatnosti s moje strane, sudije bi odmah to napisale u svom izveštaju, a ne u dopunskom koji je danas napisan.

Treba naglasiti i da se ulaženje u sudijsku svlačionicu tretira kao težak prekršaj i zaprećena je kazna od šest meseci do dve godine isključenja iz fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading