VELIKI NAPREDAK SRBIJE NA FIFA RANG LISTI: "Orlovi" mogu do DRUGOG ŠEŠIRA na žrebu za SP!

Autor:

Sport

18.11.2021

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protekla reprezentativna pauza prošle impresivno po selekciji Srbije. Četa Dragana Stojkovića Piksija obezbezdila je direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, pobedivši selekciju Portugala u Lisabonu pred biše od 60 hiljada navijača.

VELIKI NAPREDAK SRBIJE NA FIFA RANG LISTI: "Orlovi" mogu do DRUGOG ŠEŠIRA na žrebu za SP!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Uz veliku novčanu nagradu od 12 miliona dolara, koje je FIFA spremila za plasman na Mundijal, Srbija može da se nada i napretku na narednoj rang listi koja će zvanično biti objavljena 25. novembra.

Kako za sada stvari stoje, "orlovi" će na njoj napredovati za dve pozicije i zauzimaće 23. mesto.

Srbija je do sada zauzimala 25. poziciju na FIFA rang listi sa 1.527,34 bodova, ali su joj dva trijumfa u novembarskom ciklusu donela dodatnih 20,03 bodova i tako sa 1.547,37 bodova će se naći između Perua i Čilea.

Naš nacionalni tim je za pobedu u prijateljskoj utakmici protiv Katara dobio 4,15 bodova, dok je trijumf u Portugalu bio vredan čak 15,88 bodova.

Foto: Prinscreen

 

Posebno treba naglasiti da je ovo jako važno zbog rangiranja za šešire prilikom žrebanja za predstojeće Svetsko prvenstvo, gde Orlovi trenutno zauzimaju mesto u trećem šeširu.

Međutim, postoji teoretska šansa da se domognu i drugog, ali za to bi morali da se poklope i drugi rezultati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading