NIJE SAMO HALAND! Ovo je DRIM TIM koji nećemo gledati u Kataru!

Autor:

Sport

17.11.2021

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lista onih koji će Svetsko prvenstvo da posmatraju samo preko malih ekrana produžiće se posle martovskih utakmica baraža, a samim tim i spisak fudbalskih zvezda kojih neće biti za godinu dana u ofanzivi na Sveti gral.

NIJE SAMO HALAND! Ovo je DRIM TIM koji nećemo gledati u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Kraj kvalifikacija je tu, međutim još uvek nisu poznati svi učesnici Svetskog prvenstva u Kataru.

Nakon baraža čiji će se mečevi igrati u februaru i martu naredne godine imaćemo sve evropske selekcije koje će se takmičiti u Kataru.

Ono što privlači pažnju fudbalske javnosti, svakako jesu imena koja nećemo imati prilike da gledamo na Mundijalu.

Neka velika imena i "krupne zverke" evropskog ali i svetskog fudbala su već precrtane, a spisak će naravno tek dobiti krajnji sastav.

Prvo, a ujedno i "najskuplje ime" je Erling Haland, koji nije uspeo da se sa Norveškom plasira na svetski kup. Norveška nije uspela da se plasira u baraž posle poraza od Holandije u poslednjem meču grupne faze,pa će tako 150 miliona vredan napadač Mundijal posmatrati iz fotelje.

Iza Halanda po vrednosti je Jan Oblak koga specijalizovani fudbalski sajtovi procenjuju na 70 miliona evra. Ipak, ovde se ne radi isključimo o najskupljim fudbalerima, pa je uz Oblaka iz redova Slovenije još Josip Iličić. Slovenija nije bila ni blizu plasmana u svojoj Grupi H, pošto je kvalifikacije završila sa 14 bodova, koliko i Slovačka koja je ovoj ekipi "dala" Milana Škrinijara. Štoper Intera na današnjem tržištu vredi 60 miliona evropskih novčanica.

Pored Škrinijara, odbranu čine još dva odbrambena fudbalera iz Bundeslige, Vili Orban i Edmond Tapsoba iz Lajpciga, odnosno Leverkuzena. Prvi je na 16.000.000, drugi na 40.000.000 evropskih novčanica i trenutno je jedan od najtraženijih mladih defanzivaca današnjice.

Po bokovima se nalaze Dominik Soboslaj sa 22.000.000 i Vilfred Zaha iz Obale Slonovače čija je vrednost 45.000.000 evra. Dvojac u veznom redu takođe čine fudbaleri sa afričkog kontinenta. Tu su još jedan igrač iz Obale Slonovače Frank Kesi i momak iz Gvineje Nabi Keita. Vrednost veziste Milana je 55.000.000, a Liverpula 32.000.000 evra.

U samom špicu ispred Iličića nalazi se pored Halanda i Pjer Emerik Obamejang od 25 miliona evra.

Po kvalitetu ali i vrednosti, svoje mesto bi tu svakako imali još i Martin Edegor, Sebastijan Ale, kao i reprezentativac Obale Slonovače Pepe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading