HAOS U ZENICI: Umalo tuča Bošnjaka i Ukrajinaca zbog "srpske zastave"! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.11.2021

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na utakmici između Bosne i Hercegovine i Ukrajine morala je da reaguje policija jer je na tribinama stadiona u Zenici umalo izbio incident između navijača dve reprezentacije zbog nesporazuma oko zastave.

HAOS U ZENICI: Umalo tuča Bošnjaka i Ukrajinaca zbog "srpske zastave"! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP


Organizatori utakmice doneli su spornu odluku da ukrajinske navijače i „BH Fanatikose“ stave na gotovo istu tribinu.


Time kao da su tražili incident, a na kraju je do verbalnog i došlo u trenutku kada su Ukrajinci rusku zastavu, odnosno zastavu institucije predsednika Ruske Federacije, okrenuli naopako čime su želeli da vređaju Vladimira Putina.

Navijači Bosne i Hercegovine nisu to tako protumačili, oni su mislili da su Ukrajinci uneli srpska obeležja, pošto se srpska zastava dobija kada se boje ruske okrenu naopako, i to je umalo dovelo do fizičkog obračuna.

 

 


Inače je poznato da Ukrajinci u poslednjih nekoliko godina na svakoj fudbalskoj utakmici okreću naopako rusku zastavu i time vređaju „komšije“, međutim, Bosanci očigledno nisu bili upućeni i mislili su da se radi o provokaciji srpskim bojama.
Pripadnici organa reda brzo su se našli između dve grupe i veći incident je sprečen. Strasti su se smirile i do kraja susreta nije bilo problema na tribinama.

Ukrajina je na kraju slavila sa 2:0, golovima Zinčenka i Dovbika.


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zemunka

17.11.2021 12:54

PRTZ! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣