AROGANCIJA NA NIVOU: Pred meč u Lisabonu se oglasio i bivši reprezentativac Srbije!

Autor:

Sport

14.11.2021

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši reprezentativac Srbije Luka Milivojević izneo je svoja nadanja pred odlučujuću bitku u Lisabonu za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Republika

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije 

Kapiten Kristal Palasa će i večeras biti uz Orlove a u razgovoru za Mozzart Sport. 

- Jedva čekam da počne utakmica jer se nadam da će i selektor imati takav pristup. Pa jedva čeka i Ronaldo koji je imao stotine utakmica, finala i šta sve ne... To je sad i nikad više. Odgovornost i pritisak su na vrhuncu u oba tabora tako da svaki igrač jedva čeka da počne utakmica. Ja verujem da ćemo uz hrabar pristup i sreću koja je neophodna u sportu doći do pobede koja nas vodi na svetsko prvenstvo - istakao je Milivojević i u nastavku dodao da Srbija mora da napadne svim silama. 

- Svaka utakmica je priča za sebe. Prema onome što sam gledao od naše reprezentacije do sada, mislim da ćemo da krenemo hrabro kao i do sada. Ja sam uvek za to da budemo hrabri. Mislim da mi to možemo i da je to pristup koji će da nam donese više nego neki pristup da čekamo i da probamo u poslednjih 20 ili 30 minuta. Treba da radimo ono što smo radili do sada i što je na koncu i dalo rezultat. Na kraju, moramo biti svesni da igramo protiv Portugalije u Lisabonu pred punim tribinama. Neće biti lako ali najbitnije je da budemo pozitivni i da verujemo u tu pobedu - zaključio je Milivojević

Foto: Starsport

Luka Milivojević

I sam Milivojević istakao koliko se pristup nacionalnom timu promenio dolaskom Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora. 

- Najviše je do samopouzdanja. Do njegovog dolaska nam je to puno falilo. Ta neka sportska arogancija koju je on uneo u reprezentaciju. Kada pričam sa drugarima iz reprezentacije, čujem neke stvari pa mi je jasno. Piksi ima taj pristiup da ga ne interesuje mnogo protivnik i da hoće nas da digne na nivo na kojem smo iznad protivnika. U moje vreme dok sam bio u reprezentaciji, to nisam video. A mislim da nam je baš to falilo svih ovih godina. Ta sportska arogancija da više verujemo u sebe i da možemo da napravimo rezultat. Uvek je bilo ’ajde, nadamo se da će biti nešto, ipak su oni Portugal, ipak su oni Španija ili ovi ili oni...’. Kad trener ima takvo razmišljanje, to se onda prenese na igrače i na kraju se prenese na samu utakmicu kroz taktiku. Piksija ne interesuju ni Portugalci, ni Italijani. On je Srbija i on ide da pobedi. Pumpa igrače tim samopouzdanjem, pravi taktiku na taj način, napada na taj način... To je suština promena u odnosu na vreme kada sam ja igrao u reprezentaciji - istakao je Milivojević za Mozzart sport i na kraju se ponovo osvrnuo na večaršnji meč:

- Meč generacije, decenije, veka.. Pustimo te priče. Svaki sledeći će biti. Osvanuće dan i sutra. Ne treba nijedan rezultat shvatati fatalistički. Biće ogroman uspeh ako pobedimo. Ako se ne desi, nije smak sveta. Imamo šansu i kroz baraž. A čak i ako se to ne desi, opet nije smak sveta jer deluje da se gradi nešto lepo i što može da traje dugo vremena. Srećno momcima večeras - poručio je kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading