LEGENDA JE POČELA U HUMSKOJ: Ronaldo nikada neće zaboraviti "ŠAMARE" Partizana (VIDEO)

Autor:

Sport

08.11.2021

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalska fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo nastavlja da iz sezone u sezonu ispisuje istoriju ovog sporta. Ali red je i podsetiti se odakle je ova živa legenda počela sa ispisivanjem istorije. Jedno je sigurno, Ronaldo nikada neće zaboraviti Humsku i Partizan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

Pre nešto više od 19 godina, Partizan je igrao sa Sportingom u 1. kolu Kupa UEFA.

Prvi meč odigran je u Lisabonu 19. septembra 2002. godine a upravo taj meč je bio evropski debi Kristijana Ronalda koji je tada imao 17 godina i nosio je broj 28.

Crno-beli su taj meč dobili u Lisabonu sa 3:1 golovima Andrije Delibašića, Ivice Ilieva i autogolom Huga.

Mladi Ronaldo je tada teren napustio u suzama.

Međutim, dve nedelje kasnije, 3. oktobra iste godine, na stadionu u Humskoj gledali smo reprizu prvog duela u kojoj je ponovo gostujući tim održao lekciju domaćinu.

Ronaldo je ponovo bio uz levu aut liniju, tada takođe mladi Rikardo Kvarežma uz desnu, a ubojiti napad Portugalaca predvodio je Tonjito, koji je bio strelac prvog gola posle centaršuta nove nade svetskog fudbala – Kristijana Ronalda.

Kutuzov je početkom drugog poluvremena duplirao prednost Sportinga, Andrija Delibašić je smanjio na 2:1, ali je osam minuta pre kraja Kontreras postavio rezultat identičan onom iz Lisabona.

Usledila su dva produžetka u kojima su Živković i Čakar u 110. i 117. minutu ipak zadržali Partizan u Kupu UEFA i odveli na megdan Slaviji iz Praga.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading