LIGA ŠAMPIONA: Ronaldo je JUNAK MANČESTERA! Čelsi i Bajern SAMLELI protivnike (VIDEO)

Autor:

Sport

20.10.2021

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove srede odigrani su preostali mečevi treće faze Lige šampiona. Nakon preuzbudljivog utorka u kojem smo videli kišu golova na stadionima širom Evrope, i sreda uveče je potvrdila sva očekivanja. Ovo je svakako bilo svečano veče svim ljubiteljima fudbala.

Republika

Foto: Manchester United/Twitter

Detalj sa meča Mančester J. - Atalanta

 

Foto:  

Utakmica prepuna preokreta i sjajnih poteza je viđena u Mančesteru.

Pašalić je doneo vođstvo gostima u 15. minutu posle asistencije Zapakoste. A potpuni muk na Old Trafordu je zavladao u 29. minutu. Sjajno je Kopmajners izveo korner i pogodio Demirala u glavu za prednost od 2:0. U drugom poluvremenu je Mančester krenuo odlučnije i kao nagrada za takvu igru je stigao i gol u 53. minutu. Posle asistencije Fernandeša, Rašford je lagano savladao Musa. 

U 75. minutu loša reakcija odbrane Atalante, loptu je dočekao Megvajer i poravnao rezultat na 2:2. A onda ko drugi, nego Ronaldo, 82. minut, centaršut Fernandeša, skok Kristijana i 3:2 za Junajted. 

Čelsi je lagano izašao na kraj sa Malmeom. Već posle prvih 45 minuta su popularni Plavci obezbedili trijumf. Kristensen je otvorio mrežu gostiju u 9. minutu. Prednost domaćih je duplirao Žoržinjo iz penala. U drugom poluvremenu je gol postigao Haverc, a i Žoržinjo je još jednom pogodio sa bele tačke.  

Fudbaleri Viljareala u istoj grupi uspeli su da preskoče prepreku u vidu Jang Bojsa pobedivši ih u Bernu sa 1:4 (0:2).

Pometnja u grupi "F" iz kola u kolo je sve veća. Aktuelni branilac trofeja u Ligi Evrope osvojio je veoma bitna tri boda na gostovanju, a sve su rešili vrlo brzo, tačnije, u svega 16 minuta. Jeremi Pino je sjajno pratio napad svog tima i na drugoj stativi dočekao loptu i glavom je sproveo u mrežu. Nije moglo da prođe bez Đerara Morena, koji je natrčao na oštar centaršut Danija Pareha i tako duplirao prednost "žute podmornice".

Pokušavao je Jang Bojs, isto je bivalo i za Viljareal, no rezultat se nije menjao do 77. minuta kada je Elija uneo nadu domaćima. Tačku na utakmicu stavio je Alberto Moreno u nadoknadi, a Čukvueze je učinio da to bude veče za zaborav za "mlade momke".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Što se tiče dešavanja u grupi "G" nije toliko uzbudljivo. Svoj susret su miroljubivo okončali Sevilja i Lil i tako su došli do trećeg, odnosno drugog boda u ovoj grupi. Ono što je interesantno, jeste da je Sevilja sa tom količinom bodova na drugom mestu, dok su "doge" na poziciji iza.

Najsrećniji posle tog ishoda je definitivno Salcburg, koji ima sedam poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

U okviru grupe E, fudbaleri Bajerna razbili su Benfiku u Lisabonu sa 4:0.

Videli smo odličan meč u Portugalu, gosti su bili bez trenera Nagelsmana koji je ostao u hotelu zbog simptoma gripa.

Ipak, to nije sprečilo Bajern da ostvari značajnu pobedu i to nakon dva poništena gola.

Prvo je Levandovski u finišu prvog poluvremena igrao rukom, a onda je Miler bio u ofsajdu na startu drugog dela igre.

Bajern je stigao u do vođstva u 70. minutu kada je Liroj Sane izveo sjajan slobodan udarac i savladao Vlahodimosa, a devet minuta autogol je postigao Everton.

Goleadu je nastavio Robert Levandovski u 82. minutu susreta, a dva minuta kasnije konačan rezultat postavio je Sane svojim drugim golom.

Što se tiče grupe H Čelsi je bio ubedljiv na domaćem terenu protiv Malmea sa 4:0.

"Plavci" su poveli već u devetom minutu preko Andreasa Kristensena, da bi Žoržinjo u 21. minutu pogodio sa penala.

Prednost svoje ekipe povisio je Kai Haverc u 48, da bi Žoržinjo ponovo sa penala u 57. minutu postavio konačan rezultat.

Srpski internacionalac i član Malmea Veljko Birmančević zamenjen je posle prvih 45 minuta.

Juventus se prilično mučio u Rusiji gde je na kraju ipak uspeo da porazi Zenit rezultatom 1:0.

Čovek odluke bio je Dejan Kuluševski koji je matirao Kritsjuka u 86. minutu.

Detaljniji tok svih mečeva možete pogledati u nastavku ovog teksta.

DRUGO POLUVREME

KRAJ SVIH UTAKMICA!

90+2 - GOOOL!!! Žuta podmornica stiže do četvrtog pogota! Čukvueze je zabio! JANG BOJS - VILJAREAL 1:4

89. Minut - GOOL!!! Vlijareal stiže do trećeg gola! Strelac je Moreno! JANG BOJS - VILJAREAL 1:3

85. Minut - EKSPRESNI BAJERN!!! GOL! Sane je strelac!! BENFIKA - BAJERN MINEN 0:4

82. Minut - GOL! Levandovski zabija!!! BENFIKA - BAJERN MINEN 0:3

81. Minut - GOOOL!!!! ROONAALDOO!!! Potpuni preokret Mančestera na "Old Trafordu! MANČESTER J. - ATALANTA 3:2 

 

 

 

80. Minut - AUTOGOL BENFIKE!!! Everton je u petercu pokušao glavom izbiti loptu nakon kornera, ali je prevario svog golmana. BENFIKA - BAJERN MINHEN 0:2.

79. Minut - MUSO SPASAVA ATALANTU! Sjajna odbrana mladog golmana! Mančester propušta šansu za preokret. 

78. Minut - GOL! Jang Bojs smanjuje prednost Viljareala! Elia je prošao odbranu i prevario golmana! JANG BOJS - VILJAREAL 1:2

75. Minut - GOOL!!! IZJEDNAČENJE NA OLD TRAFORDU! Megvajer je ostao sam u kaznenom prostoru i sjajno zabio loptu u mrežu! MANČESTER JUNAJTED - ATALANTA 2:2

71. Minut - VELIKA ŠANSA!!! Atalanta je posle duže vremena stvorila sjajnu priliku. DeHea je napre odbranio zicer Zapati da bi kasnije još jednom sjajno intervenisao nakon što se lopta odbila do igrača Atalante. Rezultat nepromenje - Mančester j. - Atalanta 1:2.  

70. Minut - GOOL!!! TREĆA SREĆA ZA BAJERN! Sane je zabio iz slobodnog udarca sa 23m. Lepo je pogodio uz desnu stativu i ostavio golmana bez šanse. BENFIKA - BAJERN MINHEN 0:1

64. Minut - Ronaldo ponovo nije uspeo da savlada sjajnog Musu, golamana Atalante. Rezultat je ne promenjen, italijanski tim i dalje vodi sa 2:1

58. Minut - STATIVA!!! Sjajan udarac Freda odbio se od stative. Ništa od izjednačenja. MANČESTER J. - ATALANTA 1:2

57. Minut - GOL!!! Još jedan penal je realizovao Žoržinjo! Čelsi stiže do četvrtog pogotka! ČELSI - MALME 4:0

53. Minut - GOOL!!! Mančester junajted smanjuje prednost Atalante! Rašford je strelac. Da li je ovo nagoveštaj preokreta na "Old Trafordu"? MANČESTER J. - ATALANTA 1:2

 

 

52. Minut - NEVEROVATNO!!! Drugi gol koji je postigao Bajern Minhen je PONIŠTEN!!! Ovoga puta mrežu je zatresao Tomas Miler ali je sudija nako VAR-a poništio pogodak Bavaraca. BENFIKA - BAJERN MINHEN 0:1

 

 

48. Minut - GOOL!!! Čelsi je stigao do trećeg pogotka na meču! Kai Haverc je strelac! Čelsi - Malme 3:0

48. Minut - Ronaldo je bio u izvrsnoj prilici! Portugalac je u situaciji 1 na 1 sa golmanom šutirao direktno u Musu. Rezultat i dalje ne promenjen MANČESTER J. - ATALANTA 0:2

22.02 - POČELO JE DRUGO POLUVREME!

 

 

Benfika - Bajern 0:0

Čelsi - Malme 2:0

Lil - Sevilja 0:0

Mančester junajted - Atalanta 0:2

Jang Bojs - Viljareal 0:2

Zenit - Juventus 0:0

 

 

PRVO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. Minut - Fred je sjajno driblao u kaznenom prostoru, uputio udarac ka golu ali visoko iznad prečke. Ostaje 0:2 u korist Atalante. 

42. Minut - VAR PONIŠTAVA GOL!!! Strelac je bio Levandovski. Međutim sudija je dosudio igranje rukom. Benfika - Bajern Minhen 0:0. 

 

 

29. Minut - GOOOL!!! DEMIREL je sjajno reagovao na izvedeni korner! MANČESTER JUNAJTED - ATALANTA 0:2!!! 

22. Minut - GOL!!! Žoržinjo siguran sa bele tačke! ČELSI - MALME 2:0

19. Minut - PENAL ZA ČELSI!

16. Minut - GOOL!!! VILJAREAL DUPLIRA PREDNOST! Moreno slavi sjajan gol. Dočekao je centaršut iz slobodnog udarca i zabio glavom nisko uz desnu stativu.

 

 

15. Minut - GOOOL!!! Atalanta vodi na Old Trafordu! Pašalić je odlično reagovao na ubačenu loptu u petarac i zatresao mrežu De Hee! MANČESTER JUNAJTED - ATALANTA 0:1!

 

09. Minut - GOOL!!! Silva je poslao precizan centaršut u šestnaesterac. Kristensen (Chelsea) ga je prihvatio i zakucao brzim udarcem. Golman je bio bespomoćan i lopta je završila unutar desne stative. ČELSI - MALME 1:0.

 

 

 

06. Minut - GOOL!!! Viljareal vodi! Opasan centaršut je iskoristo Pino. Dobro se postavio i zabio glavom pored desne stative. JANG BOJS - VILJAREAL 0:1

03. Minut - VELIKA ŠANSA ZA MANČESTER! Rašford je bio neprecizan u situaciju 1 na 1 sa golmanom Atalante. Rezultat i dalje ne promenjen, 0:0. 

21.00 UTAKMICE SU POČELE!!! Sve je spremno za spektakl u Ligi šampiona!

 

 

 

 

U ovoj zanimljivoj fudbalskoj večeri, od 21 čas, ispratićemo sledeće duele. 

Benfika - Bajern Minhen

Lisabonski "Orlovi" imaju četiri boda iz dve utakmice grupne faze. U prvom kolu su remizirali bez golova sa Dinamom u Kijevu, a u drugom rasturili Barselonu na svom bunjištu sa 3:0. Darvin Nunjez je načeo Katalonce samo što je počela utakmica, a a potom i dokrajčio sa „kreča“ u finišu meča.

Drugi gol postigao je Rafa Silva sredinom drugog poluvremena.

Benfika je za vikend teškom mukom eliminisala drugoligaša Trofense iz kupa – tek posle produžetaka. Nemanja Radoljić je bio taličan – čim je ušao u igru početkom prvog produžetka, defanzivac Almeida je dao gol za konačnih 1:2 i prolaz dalje.

Sa druge strane, Bajern je bio impresivan u prva dva kola Lige šampiona, o čemu svedoče šest osvojenih bodova i gol razlika 8:0. Prvo je preslišana Barselona na „Nou Kampu“ (3:0), a potom „petardiran“ Dinamo Kijev u Minhenu. Robert Levandovski je na oba meča bio dvostruki strelac.

Loša stvar za Bajern je povreda Alfonsa Dejvisa u finišu prvog poluvremena u Leverkuzenu, tako da će na levom beku biti defanzivnije orjentisani Lukas Ernandez. Pavar je odlažeo suspenziju i pokrivaće desnu stranu terena. Na spisku putnika za Lisabon neće biti Leona Gorecke zbog prehlade.

Čelsi - Malme

Londonski "Plavci" su aktuelni šampioni Evrope, pod komandom Tomasa Tuhela su put odbrane trofeja započeli minimalnom pobedom nad ekipom ruskog Zenita da bi u derbiju grupe, protiv Torinskog Juventusa pretrpeli poraz identičnim rezultatom. 

Čelsi u ovaj duel ulazi kao apsolutni favorit koji bi sa tri boda sa "Stamford bridža" sebe ućvrstio na drugom mestu u grupi. 

Sa druge strane, ekipa Malmea je u prve dve utakmice grupne faze pretrpela ozbiljne poraze. Najpre je "Stara dama" načela sa 3:0 da bi zatim Zenit ubedljvo slavio sa 4:0. 

Lil - Sevilja

Malo ko se nadao da će fudbaleri Lila prošle sezone doći do titule šampiona Francuske, ali je ova ekipa potpuno zasluženo došla do naslova prvaka.
Na kraju su fudbaleri ovog tima imali bod viška od drugoplasiranog PSŽ-a, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ove ekipe.

Što se tiče Lige šampiona, pre svega treba reći da su izabranici Džoslina Guverneka imali dosta sreće pri žrebu za ovo takmičenje, pošto se nalaze u grupi sa Salcburgom, Volfsburgom i Seviljom, koja im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
Do sada je francuski šampion odigrao dva meča i još uvek ne zna za trijumf, pošto je u prvom kolu ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Volfsburga kada nije bilo golova, da bi u drugom kolu doživeli poraz na gostovanju kod Salcburga, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1, pa se trenutno Lil nalazi na poslednjem mestu na tabeli.

Andalužani su prošle sezone ispunili svoj primarni cilj, a to je bio svakako plasman u Ligu šampiona i nema nikakve sumnje da će to biti glavna ambicija Sevilje i ove sezone. Utisak je da bi izabranici Đulijena Lopategija mogli da se umešaju i u borbu za titulu šampiona Španije, pošto deluje da je ove sezone nikad slabija konkurencija, što i te kako ima veze i sa odlaskom Lea Mesija iz Barselone.


Poput Lila ni Andalužani u dosadašnjem toku grupne faze ne znaju za trijumf, pošto su na dva odigrana meča dva puta remizirali.
U prvom kolu je Sevilja na svom terenu odigrala samo 1:1 protiv Salcburga, da bi u drugom kolu tim iz Andaluzije remizirao na nimalo lakom gostovanju kod Volfsburga, kada je bilo takođe 1:1.

Mančester junajted - Atalanta

"Crveni đavoli" duel sa Atalantom dočekuju ranjeni porazom u Lesteru. „Lisice“ su ih slomile i savladale sa 4:2.

To je dovelo do toga da Junajted sklizne na šesto mesto na tabeli Premijer lige. U ovom trenutku pobeda nad „boginjom“ bi ima legal kao budali šamar.

Podsetimo da je Mančester startovao u grupnoj fazi Lige šampiona porazom od Jang Bojsa u Švajcarskoj, da bi dve nedelje kasnije uspeo da savlada Viljareal posle preokreta zahvaljujući golu Kristijana Ronalda u sudijskoj nadoknadi.

Rafael Varan, Amad Dialo i Antoni Marsijal su povređeni i neće igrati protiv Atalante. S druge strane, u tim se vraćaju Kavani i Fred, koji nisu igrali u Lesteru zbog umora usled obaveza u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. 

Kada su u pitanju Italijani, Atalanta je lider grupe F posle prva dva kola. Nakon startnog remija sa Viljarealom na strani (2:2) „boginja“ je savladala Jang Bojs „minimlacem“ i upisala prvu pobedu u Bergamu u Ligi šampiona. Strelac pobednosnog gola bio je Mateo Pesina, koji zbog povrede na utakmici sa Milanom početkom meseca neće biti u stanju da nastupi na „Teatru snova“. Pored italijanskog reprezentativca, van stroja zbog povreda su Robin Gosens, Hans Hatebur i Berat Đimšiti. Defanzivac Roberto Toli se povredio za vikend u Empoliju i morao van igre u finišu prvog poluvremena, ali ta povreda nije teže prirode i on bi trebalo da bude u timu protiv Junajteda.

Josip Iličić je zablistao protiv Empolija u nedelju i sa dva gola u ranoj fazi meča trasirao put pobede. Rezultat utakmice bio je 1:4 i nema nikakve sumnje da će ta ubedljva pobeda uliti igračima Atalante prekopotrebno samopouzdanje za meč sa „crvenim đavollima“.

Jang Bojs - Viljareal
 

Jang Bojs je u prvom kolu oborio na pleća Mančester junajted na svom terenu. Iako je Kristijano Ronaldo rano doveo „crvene đavole“ u vođstvo u Bernu, u nastavku su Švajcarci napravili preokret golovima Moumija Ngamelua i rezerviste Sibačeua.

Pobedonosni gol Sibačeu je postigao u petom minutu sudijski nadoknade. Dve nedelje kasnije prvak Švajcarske je poražen od Atalante u Bergamu „minimalcem“, te uoči duela sa Viljarealom ima tri boda.

Žan-Pjer Nsame, Fabijan Lustenberger i Esteban Petinjat su dugo van stroja zbog povreda, a na listi povređenih su i Montero, Ceziger i Zbinden. Niko od njih neće biti u konkurenciji za okršaj sa „žutom podmormicom“. Miralem Sulejmani ove sezone uglavnom dobija priliku sa klupe za rezerve, tako će verovatno biti i ovog puta.

"Žuta podmornica" ima samo jedan bod posle dva odigrana kola i na poslednjem je mestu u grupi F. Prvi meč Viljareal je odigrao nerešeno sa Atalantom kod kuće. Rezultat je bio 2:2, a utakmicu su obeležili preokreti. U drugom kolu prošlogodišnji osvajač Lige Evrope je poražen na Old Trafordu, iako je prvi došao u vođstvo golom iskusnog Paka Alkasera. Mančester junajted je pobedio sa 2:1 zahvaljujući golu Kristijana Ronalda u dubokoj nadoknadi.

Tokom reprezentativne pauze zdravstveni bilten u redovima Viljareala je značano popravio. U pogonu su se vratili najbolji strelac ekipe Đerar Moreno, Čukvueze i Raba. Međutim, Viljareal je za vikend kiksnuo i izgubio kod kuće od Osasune (1:2), te je trenutno u donjoj polovini tabele španske Primere.

Zenit - Juventus 

Kada je reč o Ligi šampiona, Zenit je grupnu fazu otvorio minimalnim porazom od Čelsija u Londonu, a u drugom kolu je deklasirao Malme kod kuće sa 4:0. Klaudinjo, Kuzjajev, Sutrmin i Vendel su svojim golovima isprangijali šampiona Švedske.

Na spisku povređenih je samo Magomed Ozdoev, koji je van stroja duže od dva meseca i on je jedini fudbaler na koga trener Semak neće moći da računa protiv Juvea.

"Bjankoneri" imaju maksimalnih šest bodova iz prva dva kola i gol-razliku 4:0. Spakovali su tri komada u Malmeu, a dve nedelje kasnije Federiko Kjeza je srušio aktuelnog prvaka Evrope Čelsi u Torinu. Juve je u seriji od pet uzastopnih pobeda. Poslednju je ostvario za vikend protiv Rome na svom terenu (1:0) zahvaljujući golu Mojzea Kena. Tamnoputi centarfor se ozbiljno nametnuo, pa će Maks Alegri sada biti u dilemi da li da krene sa njim ili sa oporavljenim Alvarom Moratom kao najisturenijim.

Na spislu putnika u Sankt Peterburg nema povređenog Paola Dibale i Adrijana Rabioa, koji je zaražen koronavirusom.

Detaljniji prenos mečeva možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading