UŽAS I KATASTROFA: Fudbaleri Crvene zvezde mučki OTROVANI pred važan evropski meč! Svet ovo ne pamti

Autor:

Sport

20.10.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U fudbalu je sve, ali apsolutno sve moguće, pa i da vas zarad rezultata, uspeha ili eventualnog plasmana u finale, pojedinici na mučki i svirep način ostave bez šansi za borbu. Upravo se to desilo fudbalerima Crvene zvezde...

Republika

Foto: Starsport

Prepuna Marakana na meču protiv Jang Bojsa u leto 2019. godine

Tačno pre 50 godina, u revanšu polufinala Lige šampiona, u Atini, igračima Zvezde ništa nije polazilo za nogom. Za tako nešto opravdanja ima, ali krenimo redom.

Nakon laganih 4:1 protiv Panatinaikosa na Marakani, pred oko 90 hiljada navijača 14. aprila 1971. godine, crveno-beli su već jednom nogom bili u finalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Pre duela protiv Atinjana, Zvezda se podsetimo, prošetala do polufinala, pregazivši Fejenord (0:1, 4:0), Arad (3:0, 3:1) i Karl Cajs Jenu (2:3 i 4:0).

Trener crveno-belih te sezone bio je legendarni Miljan Miljanić, a Zvezda je tog dana zaigrala u sledećem sastavu:

Ratomir Dujković, Milovan Đorić, Branko Klenkovski, Mile Novković, Miroslav Pavlović, Vladislav Bogićević, Slobodan  Janković, Stanislav Karasi, Stevan Ostojić, Jovan Aćimović, Zoran Filipović.

Vodeći gol za tima iz Ljutice Bogdana postigao je Stevan Ostojić, a prednost crveno-belih udvostručio je nešto kasnije Slobodan Janković. Het trik toga tog dana upisao je Ostojić, koji je u još dva navrata pogađao mrežu Grka, a nadu atinskom klubu pred revanš meč pogotkom je doneo Kamaras.

Republika

Foto: Starsport

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić

Ipak i pored ubedljivog trijumfa crveno-belih u prestonici tadašnje SFRJ, retko ko je verovao da Zvezda može pasti i ostati kratka za igranje u finalu Lige šampiona. Bez Dragana Džajića, koji je odrađivao kaznu zbog crvenog kartona protiv Karl Cajs Jene, sve je krenulo po zlu po četu Miljana Miljanića. Antoniadis je golom već u prvom minutu revanša najavio veliku senzaciju tog dana u Atini...

 

 

Na 2:0 povisio je isti igrač, a konačnih 3:0, za prolazak Panatinaokosa u finale, postavio je Kamaras pogotkom u 65. minutu duela.

Iako je od te utakmice prošlo čak pola veka, i dalje je jedna od glavnih teorija ta da su igrači Zvezde bili otrovani dan pred utakmicu. Pored već pomenute priča, govorilo se i da su crveno-beli prodali taj duel Atinjanima, ali su legende srpskog kluba kasnije to demantovale.

 

 

U finale Lige šampiona te sezone, fudbaleri Ajaksa su sa Johanom Krojfom na čelu savladali "zelene" sa 2:0 i tako podigali tzv. "ušati pehar".

Podsetimo i to da igrači aktulnog srpskog šampiona u četvrtak u Danskoj igraju meč trećeg kola grupne faze Lige Evrope protiv domaćeg Midtjilanda (18 i 55).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
neko pokušava da zataška

20.10.2021 12:05

Isplivali detalji posle 40 godina.Igrači su bili "otrovani" od zelembaća.

prijatelji

20.10.2021 12:10

Ko ih je otrovao?Mrski Ameri ili neko drugi.

Rev

21.10.2021 06:31

Jel to isto kao u nisu pre par godina kad otrovase partizan... Kupili licencu