BOGATI SE NE PREDAJU! Superliga uzvraća udarac!

Autor:

Sport

15.10.2021

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideja o nastanku evropske Superlige nastavlja da živi, doduše u drugom formatu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Florentino Perez

Proletos se ustalasalo u Evropi kada je je 12 najbogatijih evropskih klubova odlučilo da osnuje svoje takmičenje – Superligu. To je izazvalo ogromnu buru i oštre reakcije mnogih ljubitelja fudbala, ali i UEFA. Činilo se da je sa time završeno, ali ideja o evropskoj Superligi i dalje živi.
 

Sada se otišlo korak dalje, pa su organizatori promenili koncept takmičenja. Tako će u Superligi da se takmiči 20 klubova, ali to nije sve, prenosi nemački list Frankfurter Alemajne Cajtung.

Biće i druga Superliga u kojoj će takođe da se takmiči 20 ekipa. Oni bi nastavili da igraju u svojim nacionalnim šampionatima. To takmičenje bi bilo otvoreno za sve klubove.

Zagovornici Superlige kritikuju UEFA Ligu šampiona smatrajući da nema dovoljno kvalitetnih utakmica, te da su najzanimljivije utakmice na samom kraju sezone. Evropski sud pravde odlučiće sledeće godine može li UEFA jedina da ima monopol na evropska klupska takmičenja.

Možemo svašta da očekujemo, jer je prethodnih godina sud presudio u korist različitih takmičenja, kao u košarci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading