MOŽE LI SRBIJA DA SRUŠI PORTUGAL? Ohrabrujuća vest za Piksija pred MEČ ODLUKE u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

14.10.2021

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije odmeriće snage sa Portugalom u novembru u meču koji će odlučiti direktnog putnika na Svetsko prvenstvo u Kataru. Istorija našeg nacionalnog tima, od osamostaljenja, nam ukazuje da su "Orlovi" u oba navrata bili uspešni kada je jedan susret odlučivao prvoplasiranog u grupi.

Republika

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Naime, reč je o Mundijalima u Južnoj Africi 2010. godine i Rusiji, osam godina kasnije.

Pod dirigentskom palicom selektora Radomira Antića, "Orlovi" su odigrali briljantan kvalifikacioni ciklus, koji su okončali kao prvoplasirani u grupi 7 sa 22 boda, jednim više od favorizovane Francuske.

Srbija je odlučujući susret odigrala 10. oktobra 2009. godine na "Marakani", kada je deklasirala Rumuniju sa 5:0 i overila vizu za Južnu Afriku. Na našem najvećem stadionu, pred gotovo 40 hiljada gledalaca, strelci su bili Žigić u 37, Pantelić u 50, Kuzmanović u 78 i Jovanović u 87. i 90. minutu utakmice. 

Detalja se možete prisetiti u videu.

Naša selekcija je sudbinu držala u svojim rukama i tokom kvalifikacija za SP u Rusiji. Tadašnji selektor Slavoljub Muslin preokrenuo je atmosferu oko reprezentacije u pozitivnom smeru, a sve je kulminiralo duelom protiv Gruzije, takođe na stadionu "Rajko Mitić" (9. oktobar 2017. godine). Srbija je zabeležila minimalnu pobedu (1:0), pogotkom napadača Aleksandra Prijovića u 74. minutu utakmice. 

Na kraju kvalifikacija, "Orlovi" su bili prvi sa 21 bodom, dva više od Irske, a četiri od Velsa.

Srbija će ovoga puta pokušati da upiše ključnu "trojku" u Portugalu, ali nema dileme da Stojkovića čeka mnogo teži posao od svojih prethodnika. Reč je o selekciji koju predvodi jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala, Kristijano Ronaldo, ali dosadašnje partije "Orlova" u kkvalifikacijama uliva nadu naciji pred put na Pirineje sledećeg meseca...

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ljuba

14.10.2021 16:32

Ma daj. Dobro je biti pozitivan, ali ne treba preterivati. Tvrdim, Srbija će primiti bar 3 gola opd Portugalije.