ŽESTOKO OPLEO PO PROVOKATORU: Srbija je ovo čekala! Novinar BRUTALNO PONIZIO Šaćirija (VIDEO)

Autor:

Sport

13.10.2021

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje se priča o skandaloznoj provokaciji koju je napravio Đerdan Šaćiri posle meča sa Severnom Irskom.

Republika

Foto: YoutubePrintscreen/

Detalj zbog kojeg je izbio skandal

Naime, reprezentativac Švajcarske albanskog porekla je tokom intervjua za tamošnju TV pred kamerama obukao jaknu ozloglašene paravojske Albanaca s Kosova UČK, takozvane Oslobodilačke vojske Kosova!

Švajcarski Savez je među prvima u toj zemlji osudio ovaj potez fudbalera Liona, a poslednji koji je potvrdio da je Šaćiri provokator bio je i kolumnista lista "Weltwoche-daily" Tomas Rengli, koji je bez ustezanja opleo po kapitenu Sajdžija.

Rengli je biranim rečima "spustio" provokatora i objasnio da "Švajcarac" ni po jednom osnovu ne bi trebalo da nosi traku oko ruke.

- Postoji prirodna hijerarhija u svakom fudbalskom timu. Na vrhu hijerarhije u reprezentaciji Švajcarske je čovek koji konstantno igra na vrhunskom nivou, ima vrhunsku komunikaciju sa saigračima i povrh svega strastveno peva himnu. To je naravno golman Jan Zomer - napisao je autor.

Tomas je u nastavku istakao i da je kapitenska traka potom predata čoveku koji bez pratnje ne može ni do mikrofona, ističući da Šaćiri nije pravi ambasador reprezentacije.

- Da li je normalno da aktivista dođe na teren tako lako, i to tokom zvaničnog takmičenja? Da li je Fudbalski savez Švajcarske zaista uradio sve da do toga ne dođe? I da li bi Jan Zomer kao kapiten imao političkih problema kao što ih ima Džerdan Šaćiri? - postavio je pitanje autor, a onda i sam odgovorio:

- Jasno je da je odgovor "ne" na svako pitanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading