NEZAPAMĆENA BRUKA ZVEZDE I PARTIZANA: Delije i Grobari će ovo pamtiti ZA SVA VREMENA! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.10.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sredu su na programu prva dva duela 1/16 finala Kupa Srbije, takmičenja koje nosi posebnu draž jer nudi mogućnost autsajderima da na jednu utakmicu izbace velikog favorita. Brojne su senzacije u istoriji našeg najmasovnijeg takmiečanja, a dva meča ostala su naročito urezana u sećanje "Grobara" i "Delija".

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa 165. Večitog derbija - Aleksandar Katai i Saša Zdjelar

Reč je o senzacionalnim porazima Partizana od Timoka i Crvene zvezde od Borca.

Crno-beli će od 16:30 časova ugostiti kruševački Trajal u Humskoj, a pomenuti duel sa Zaječarcima, odigran 26. oktobra 2005. godine, može poslužiti treneru Aleksandru Stanojeviću kao velika opomena.

Naime, tadašnji trećeligaš sa istoka Srbije eliminisao je Partizan boljim izvođenjem penala, sa ukupnih 6:5! Bio je to turbulentan period za "parni valjak", rezultatsku krizu je pratio bojkot uprave od strane "Grobara", a sve se prelilo i na teren. Obiora Odita je doveo crno-bele u vođstvo u 42. minutu, ali je Timok golom Stefana Jokovića u samom finišu uspeo da izbori jedanaesterce.

Zaječarci su trijumfovali u penal seriji, čime su se plasirali u četvrtfinale tadašnjeg Kupa SCG, gde su zaustavljeni od strane niškog Radničkog.

U nastavku se možete prisetiti načina na koji je četa nemačkog stručnjaka Jirgena Rebera završila takmičenje.

Crvena zvezda je 2. decembra 2015. godine doživela možda i najteži poraz u domaćim okvirima u modernoj istoriji. Izabranici trenera Miodraga Božovića deklasirani su od Borca sa 5:1 na "Marakani", čime su na bolan način okončali takmičenje u kupu Srbije!

Katastrofa crveno-belih najavljena je već nakon prvih 45 minuta, kada su Čačani stekli ubedljivu prednost od 3:0. Domaćin, očigledno šokiran razvojem situacije, nije uspeo da se vrati u drugih 45 minuta, a jedini gol za klub iz Ljutice Bogdana postigao je Jović u 55. minutu. Zorić je het-trikom bio najzaslužniji za nezaboravno slavlje Borca, a mrežu favorizovanog domaćina tresli su još su Vujaklija i Jevtović.

Detalja sa te utakmice možete se podsetiti u videu.

Podsetimo da pehar u Kupu Srbije brani upravo Crvena zvezda, koja je u prošlosezonskom finalu savladala Partizan, posle "penal ruleta". Ujedno, to je prvi pehar za naš najtrofejniji klub još od 2012. godine, čime su crveno-beli overili "duplu krunu". Klub iz Ljutice Bogdana trebalo bi da na startu takmičenja gostuje Inđiji 27. oktobra, a u sredu su na programu dueli Radnik - Radnički 1923, odnosno Partizan - Trajal. Kragujevčani na jug Srbije putuju desetkovani povredama i koronavirusom, dok će "parni valjak", takođe u kombinovanom sastavu ugostiti kruševački tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading