VRAĆA SE U BEOGRAD I GRMI: Ozloglašeni selektor PRETI Srbiji pred nastavak kvalifikacija za SP!

Autor:

Sport

11.10.2021

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija dočekuje Azerbejdžan u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a selektor "Azera" Đani De Bjazi se uprkos ulozi autsajdera nada pobedi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đani De Bjazi selektor Azerbejdžana

- Pokušaćemo da ispravimo greške koliko je to moguće. Trudićemo se da stvaramo šanse, da šutiramo ka golu i probamo da dođemo i do pobede ako to bude moguće - rekao je selektor Azerbejdžana Đani De Bjazi. 

Azeri su u subotu igrali protiv Republike Irske, a selektor našeg rivala još uvek nije siguran kojih 11 će zaigrati od prvog minuta. 

- Videćemo kako se igrači osećaju, koliko su umorni i odluku ćemo doneti sutra. Pritisak je uvek tu jer svi žele da pobeđuju. Mi znamo da smo u našoj grupi peti, ali takođe želimo da pobeđujemo, želimo da gradimo tim za budućnost - objašnjava selektor Azerbejdžana. 

Većinu golova Azerbejdžan je primio iz prekida, a reprezentacija je sastavljena od igrača iz osam timova što je veliki problem. 

Republika

Foto: FSS

Detalj sa meča Azerbejdžan - Srbija

- Uvek kada igrate protiv jačih timova jasno je da ćete postići manje golova i primiti više. Znamo kako je jaka naša grupa. Sve reprezentacije su iskusnije od nas. Naravno broj igrača jeste ograničen, ali Savez radi na brojnim projektima počev od onoga što je baza – od škola fudbala. Zato se sa razlogom nadamo boljoj budućnosti. Imamo mlad tim i verujemo u bolju budućnost - dodao je De Bjazi. 

Italijan je već dolazio u Beograd, ali kao trener Albanije sa kojom je izborio plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine upravo kroz grupu sa Srbijom, a tadašnji meč ostao je u senci velike albanske provokacije. 

- Dve godine sam radio tamo. Uspeli smo da dođu i do Evropskog prvenstva. Vremenom je to postala veoma dobra reprezentacija kojoj želim sreću - priseća se Italijan koji sada u Azerbejdžanu sarađuje sa dva Srbina. Milan Obradović je selektor mlade reprezentacije, a Miloš Velebit direktor omladinaca. 

- Sarađujem veoma dobro sa Milanom, njegova nedavna pobeda protiv Finske pokazuje dobar rad sa igračima koji su budućnost fudbala. Ponekad popijemo šljivovicu. Njegovi igrači će uskoro stasati za prvi tim. Što se tiče Miloša i sa njim imam dobru saradnju, ali najčešće se viđamo na poslu, u samom Savezu - podvukao je De Bjazi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dejan

12.10.2021 11:15

cim se zove djani mora da je moj do mo.. ....