MORAJU DA SE ZAKOPAJU RATNE SEKIRE: Snažna poruka upućena Zvezdi i Partizanu!

Autor:

Sport

09.10.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovih dana imamo prilike da ispratimo nova "prepucavanja" na relaciji Crvena zvezda - Partizan. Tema je, ovoga puta, ko je najzaslužniji za istorijski plasman Srbije na UEFA rang listi.

Republika

Foto: ST/Đorđe Kojadinović, Starsport

Vreme je da se zakopaju ratne sekire

O ovoj temi su se oglasili iz Zajednice Superlige kako bi smirilli strasti i sa jedne i sa druge strane. 

Naime, generalni direktor Superlige Aleksandar Pivić pohvalio je i Partizan za učinak u Evropi ovog leta, koji je doneo srpskom fudbalu veliki skok.

- Prija svima nama kad vidimo dva naša kluba u grupnoj fazi, pogotovo kad pobeđuju i igraju kao Zvezda i Partizan ove jeseni. Već se nazire da ćemo u sezoni 2023/24. imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a pet ukupno u evrokupovima. Ako "večiti" nastave u ovom ritmu moglo bi čak da preskoče nekog od rivala i obezbede jednog direktnog učesnika u Ligi šampiona, jednog u kvalifikacijama za elitu, a jednog u plej-ofu za Ligu Evrope, što praktično omogućava da imamo čak tri tima u grupnim fazama. O ovome smo pre neku godinu mogli samo da sanjamo - ocenio je Pivić u izjavi za Arenu Sport.

Čelnik takmičenja kaže da su uspesi večitih rivala važni i za ostale klubove.

- Ne samo što nam klubovi uspesima u Evropi dižu rejting Linglong Superlige Srbije već i finansijski doprinose boljem stanju naše lige jer od UEFA solidarnosti naš Savez, a za profesionalne klubove, donose ozbiljne prihode. Zarada iz Lige šampiona je veća, iz ostala dva takmičenja je manja, ali taj prihod kasnije Savez prosleđuje Zajednici, odnosno klubovima. Od prihodovanja naših klubovi u Evropi prethodnih godina popravili smo infrastrukturu, reflektore, menjali smo travu na terenima. Imali smo mnogo benefita kao Srbija od evropskih uspeha - podsetio je Pivić.

Pivić je takođe izrazio i zadovoljstvo kako VAR za sada funkcioniše u Superligi, ističući da su sada primedbe na suđenje znatno manje nego prethodnih godina.

- Nema dileme da je VAR doneo red i mir u takmičenje. Potpuno je umanjio tenzije na samom terenu jer sudije sada imaju tehnologiju i mogu da dobro procene svaku spornu situaciju. Videli ste da je i na derbiju poništen gol Partizana posle pregleda VAR-a i da nije bilo ni pritužbi, ni tenzija kod igrača, trenera. Vremenom su svi stekli poverenje u sistem, u sudije, nema više saopštenja na "dnevnom nivou", a uvek će sporadično biti nekog kome neko ili nešto smeta - zaključio je Pivić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading