IBRA PUNI 40 GODINA: Zlatan, dečko iz geta - Miha hteo da ga bije, a onda je kupio Srbe za sve vremena! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

03.10.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović danas puni 40 godina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zlatan Ibrahimović danas puni 40 godina

Zlatan Ibrahimović je jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala, a osim klase koju demonstrira kad god se pojavi na terenu, čuven je po neverovatnoj harizmi, pa se njegove izjave često prepričavaju i citiraju.

Popularni Ibra je rođen u Malmeu, a odrastao u Rozengardu u radničkoj porodici. Često je pričao o teškom detinjstvu, delikventskim navikama, potrazi za mestom pod suncem, a onda mu se desio fudbal...

Poznata je njegova izjava: Možete izvesti dečaka iz geta, ali ne možete geto iz dečaka!

Profesionalnu karijeru je započeo u rodnom Malmeu, potom je potpunu afirmaciju i slavu stekao u redovima holandskog Ajaksa čiji je dres nosio od 2001. do 2004. godine.

 

 

Put odveo u Italiju gde je igrao za Juventus, Milan i Inter, da bi se kasnije oprobao u redovima francuskog velikana Pari Sen Žermena.

Od 2016. do 2018. je igrao za Mančester junajted, odakle je prešao u LA Galaksi za koji je zabeležio 56 nastupa i postigao 52 gola, pa je bilo jasno da još uvek nije vreme za kraj karijere.

Usledio je povratak u Milan 2019. gde je stigao do kote od 24 pogotka u drugom mandatu, a sa italijanskim velikanom ima ugovor do kraja sezone 2021/22.

Prošao je sve selekcije reprezentacije Švedske, a za prvi tim je zabeležio 116 nastupa, uz 62 postignuta gola. Našao se na spisku selektora i za oktobarske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali će zbog povrede preskočiti dva naredna meča. U dresu Milana je odigrao samo jedan meč ove sezone.

Srbija i Zlatan Ibrahimović

Dugo naša javnost nije bila blagonaklona prema večitom buntovniku bosanskog porekla, a posebno mu je zamerila izjave oko Kosova.

Međutim, Zlatan Ibrahimović je Srbiju kupio u nekoliko navrata. Prvo je pomogao našu zemlju tokom nezapamćenih poplava 2016. godine, da bi protekle sezone "urgirao" pred UEFA da Crvena zvezda ne bude kažnjena zbog ispada pojedinaca u meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Poznato je da je Ibrahimović veliki prijatelj sa nekadašnjim saigračima Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem sa kojim nije od početka bio u dobrim odnosima.

- Igrali su Juve i Inter, zakačili smo se, krenuo sam ka Juventusovoj svlačionici, hteo sam da ga ubijem, ili bi on mene ubio, ko zna. Zaustavio me je Bufon u poslednjem trenutku. Ali, posle je došao u Inter, video sam da je sjajan momak i postali smo prijatelji - ispričao je Mihajlović.

Koliko Šveđanin poštuje Mihu svima je bilo jasno kada je samo zbog njega hteo da dođe u Bolonju kada je saznao da se bori sa opakom bolešću, ali se to nije obistinilo.

Svet je obišao snimak sa "San Rema" gde su dvojica velikih prijatelja zapevali veliki hit "Vagbundo", a Ibra je na scenu kročio uz veliki hit Nade Topčagić "Jutro je".

Legendarne izjave Zlatana Ibrahimovića

- Ženi nisam kupio poklon jer ona već ima Zlatana

- Kupujem stan, ako ne nađem ništa što mi se sviđa, kupiću hotel

- Kada me kupuješ, to je kao da kupuješ Ferari

- Da, Bog postoji, gledate u njega

- Jedna stvar je sigurna, Svetsko prvenstvo bez mene nije vredno gledanja

Mnogo je golova i poteza koje pamte ljubitelji fudbala, a evo nekih od najboljih koji su ga proslavili.

Lucidnost, hladnokrvnost, nepredvidivost u 10 poteza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading