DRUGI U OVOM VEKU: Zvezdin KAPITEN na listi gde su sve same crveno-bele legende!

Autor:

Sport

02.10.2021

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled izostanka čak četvorice igrača Crvene zvezde zbog pozitivnog testa na korona virus, trener Dejan Stanković bio je primoran da na meč drugog kola grupne faze Lige Evrope sa Ludogorecom izvede kombinovani sastav. Kapiten takvog sastava bio je mladi Strahinja Eraković.

Republika

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Mladi Eraković je sa kapitenskom trakom predvodio Zvezdu do pobede na gostovanju u Razgradu od 1:0.

Jasno je da je talentovani štoper pružio dobru partiju i osim velikog kiksa u samom finišu, kada je bugarski tim propusio zicer za izjednačenje, posao je obavljen korektno.

Treba naglasiti da je upravo Eraković sa 20 godina i devet meseci postao drugi najmlađi kapiten Zvezde u 21. veku kada su u pitanju evro mečevi.

Jedni mlađi od njega bio je Predrag Rajković koji je predvodio ekipu protiv Kairata pre šest godina u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Rajković je tada imao 19 godina i osam meseci.

Ono što je takođe zanimljivo je da je najmlađi kapiten u istoriji Crvene zvezde je sadašnji šef stručnog štaba Dejan Stanković, sa tek 18 godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading