DA LI ĆE SE KANGA ISKUPITI DELIJAMA? Gabonac koji je Zvezdu ostavio BEZ EVROPE sada joj je jedina nada (VIDEO)

Autor:

Sport

30.09.2021

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska Crvene zvezda večeras od 21. u Razgradu igra meč drugog kola grupne faze Lige Evrope. Rival je bugarski Ludogorec kojeg Delije na pamte po dobru.

Republika

Foto: Starsport

Delije dobro pamte prošlu utakmicu za Ludogorecom

Pre pet godina, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, za vremen mandata trenera Grof Božovića na klupi Crvene zvezde, srpski tim je poražen u dvomeču ukupnim rezultatom 6:4. 

Osim Aleksandra Kataija koji je i tada nastupao za crveno-bele, igru srpskog kluba krasio je i Gelor Kanga koji je na sopstvenom primeri pokazao kako se od junaka postaje tragičar. 

Iskusni Gabonac u prvom meču u Razgradu te 2016. briljirao.

Bugarski tim je prvi poveo na tom meču golom Kafua u 43. minutu da bi Katai poravnao rezultat u prvim minutima drugog poluvremena. 

Ono što se desilo u 66. minutu je tipična Kangina stvar. Bomba iz daljine. 

Gabonac je sa skoro 20. metara snažno šutnuo a golman domaćih je samo mogao da isprati tu loptu. 

Tada je Kanga pokazao kako je to biti pravi junak na terenu, iako je Ludogorec poravnao rezultat na 2:2 golomo Kaserua u 77. minutu.

Sedam dana kasnije usledio je meč u Beogradu. Meč koji je na beogradskoj Marakani ispratilo 50.000 Delija.

Dobro je počelo po izabranike Grofa Božovića povela je Zvezda golom Donalda u 17. minutu ali su Bugari dvostruku uzvratili golovima u 24 i 40 minutu.

Sve oči su bile uprte u Kangu, svi su čekali njegovu "bombu". Međutim, Gabonac je tada pokazao i svoju drugu stranu, onu neprofesionalnu. 

Kada je sudija proglasio kraj prvog poluvremena, Kanga se sukobio sa protivničkim fudbalerom koga je i odgurnuo. Sudija je odmah reagovao i pokazao Gaboncu crveni karton što je Crvenu zvezdu u nastavku skupo koštalo. 

Kanga se i drugom mandatu u Zvezdi pokazao kao momak nezgodnog temperamenta.

Kako je i sadašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković isticao, imao je dosta nesporazuma i nesuglasica sa njim zbog čega ga je i poneki put izostavljao iz startne postave. 

Ipak ono što obećava pred večerašnji duel u Razgradu i potencijalne osvete Crvene zvezde bugarskom timu, je i to da su sve ratne sekire između Stankovića i Kange zakopane i da stvar ide na bolje.

To je na konferenciji pred meč potvrdio i sam Stanković rečima: 

- Promenilo se mnogo, promenio se i Kanga. Na bolje.

Nema sumnje da će večeras upravo Kanga biti jedan od ključnih igrača koronom desetkovanog tima Dejana Stankovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading