ČUDAN RIVAL STIŽE U HUMSKU: Partizan ju je u prošlosti PONIZIO, ali je Flora uradila nešto za čim CRNO-BELI i dalje ŽALE!

Autor:

Sport

30.09.2021

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana u 2. kolu grupe B Lige konferencija dočekuju ekipu Flore iz Talina.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Partizan je ogroman favorit protiv estonskog velikana, i sve osim pobede crno-belih bilo bi veliko iznenađenje.

Iako Flora ne predstavlja veliko ime u evropskom fudbalu, mnoge zanimljivosti vezane su za ovaj duel u Humskoj.

STANOJEVIĆ I DULJAJ SE SEĆAJU 1999. GODINE

Krenimo redom, ovo će biti treći međusobni meč Partizana i ekipe iz Talina. Sada već davne 1999. godine ova dva tima sastala su se u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Partizan je u Beogradu deklasirao Floru sa 6:0 14. jula, da bi sedam dana kasnije i u Talinu ubedljivo slavio sa 4:1. Dakle, crno-beli su u ovom dvomeču pobedili sa neverovatnih 10:1.

Ono što je još interesantno za te duele iz 1999. godine jeste da su se u timu Partizana nalazili današnji trener i pomoćni trener crno-belih, Aleksandar Stanojević i Igor Duljaj. U prvom meču u Beogradu Stanojevića je upravo zamenio Igor Duljaj, i to sredinom prvog poluvremena, dok su u revanšu u glavnom gradu Estonije obojica odigrala 90 minuta.

Kežman je bio najefikasniji strelac dvomeča sa tri gola, po dva su postigli Saša Ilić, Vladimir Ivić i Dejan Peković, dok je jedan pogodak bio delo Đorđa Tomića.

FLORA - DŽELAT PARTIZANOVE NOĆNE MORE

Povezanost Partizana i Flore nisu samo ova dva meča sa kraja 20. veka.

Aleksandar Stanojević je tokom dva mandata na klupi crno-belih uglavnom nizao samo uspehe, ali i on i navijači Partizana se sećaju one šokantne i iznenađujuće eliminacije od Šamroka. Bila je to jedna od najvećih bruka kluba iz Humske u njegovoj istoriji.

Ono što je zanimljivo jeste da je Flora u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisala upravo irski tim.

Estonci su slavili u oba meča, u Talinu je bilo 4:2, a u Dablinu 1:0. Flora je na taj način crno-belima pokazala kako se igra protiv irskog tima koji je sačinjen od konobara, ribara i ostalih. Takođe, klub iz Talina je trijumfom nad Šamrokom ostavio Partizan bez prilike da se ove sezone osveti Ircima za bolnu eliminaciju iz sezone 2010/11.

SAMO DINAMO NADIGRAO ESTONCE, NIŠLIJE IH PAMTE PO LOŠEM

Da Estonci nisu nimalo naivan rival govori podatak da su na poslednjih 16 utakmica u Evropi samo jednom doživeli poraz sa više od jednog gola razlike. Ovo je pošlo za rukom samo Dinamo, dok su timovi poput Ajntrahta iz Frankfurta, Omonije i Legije daleko teže slamali otpor estonskog velikana.

Pamti se i onaj dvomeč u kvalifikacijama za Ligu Evrope kada je Flora eliminisala Radnički iz Niša. U Talinu je bilo 2:0 za Partizanovog rivala, a na Čairu 2:2.

Sve u svemu, Partizan je veliki favorit protiv tima koji nema nijednog stranca, ali je sačinjen uglavnom od seniorskih i mladih reprezentativaca Estonije. Problem za Floru predstavljaće i izostanak ubedljivo najboljeg strelca Sapinena.

Crno-beli će se za sve pitati na ovom meču i ukoliko stignu do očekivane pobede širom će otvoriti vrata nok-aut faze Lige konferencija.

Meč u Humskoj 1 počinje u 18:45.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading