CRVENU ZVEZDU ČEKAJU VELIKE MUKE: Jokanović NAHVALIO BRAGU - Odgovara im Marakana, a OVO im NIKAKO ne dozvoliti!

Autor: Republika

Sport

13.09.2021

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda počinje svoje učešće u LIgi Evrope protiv Brage na stadionu "Rajko Mitić".

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Šampion Srbije je u Ligu Evrope došao ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona, što ipak nosi određeni renome.

Predstavnik portugalskog fudbala Braga nije za potcenjiavnje i uz Zvezdu je najveće ime u konkurenciji Ludogoreca i Midtjilanda.

Srpsski stručnjak i bivši fudbaler Predrag Jokaković je deset godina u portugalskom fudbalu kao trener i još osam je prethodno proveo u svojstvu igrača, stoga izuzetno dobro zna Bragine vrline i mane.

Jokanović je za Sportklub da svoje viđenje ekipe koja dolazi u Beograd:

- Sto odsto sam uveren da će Portugalci sa prve pozicije da obezbede prolećnu vizu, a, sad, navijački, voleo bih da im se pridruži Crvena zvezda - ističe Jokanović za Sportklub.

- Najpre, evo imena fudbalera koje bih, da sam nekim slučajem šef u Bragi, suprotstavio Zvezdi: golman Mateus, trojica štopera Raul, Paolo Olivera i Tormena, desno Fabiano, ispred Fabio Martinš, levo Galeno, pa Rikardo Orta, zatim igrač oko kojeg se sve vrti, Libijac Mustrati, uz njega Šikinjo i, na kraju, u špicu španski reprezentativac Abel Ruiz. Da li će baš tako da ih poređa Karvaljal? Bog sveti zna. Čekaćemo početak utakmice. Pominjem Karvaljala, red je i da kažem nešto o njemu. Odličan trener, često rotira, može mu se kad za svako mesto u ekipi, konkurišu po dvojica momaka gotovo istovetnih vrednosti. Razmišlja, vaga, od protivnika do protivnika, traži i uglavnom pronalazi adekvatna rešenja, dakle, ima odgovore za sve zamke, kako za odbranu, tako i za napad, otud su svi igrači kao zapete puške, nikad se ne zna ko će u vatru. Pardon, više od pola tima ne zna, pošto je sjajni Mateus neprikosnoven na gol liniji, a, ne postavlja se ni pitanje učešća Mustratija, Rikarda Orte, Galena, Abela Ruiza… - pojašnjava detaljno bivši igrač i trener Nasionala.

Atipično, Bragi odgovara veliki teren na stadionu "Rajko Mitić":

- Kratko i jasno: odgovara. Mnogo im je lakše neko kad su na nekom stadiončiću u Portugalu, gde su tribine uz travnatu podlogu.

Naveo je i detalje o kojim posebno treba da se vodi računa:

- Bragi se, ni pod razno, ne sme dozvoliti prostor. Ukoliko Zvezda u tome uspe…Nadam se da će da uspe - zaključio je Jokanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading