RIŠAIRO STIGAO NA MARAKANU: Novi napadač Zvezde ODUŠEVIO DELIJE na samom dolasku!

Autor: Republika

Sport

30.08.2021

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolazak Rišaira Živkovića je ozvaničen na "Marakani".

Republika

Foto: crvenazvezdafk.com

Rišairo Živković zvanično predstavljen u Crvenoj zvezdi

Živković je u svoj obraćanju istakao fasciniranost "delijama" i veliku želju da se dokaže:

- Srećan sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu. Sada kada je sve završeno, ne mogu da skinem osmeh sa lica i da dočekam da zaigram.  Mislim da se sve ovo dešava u pravom trenutku moje karijere. Očekujem da osvojimo titulu, da budemo što bolji u Ligi Evrope i da pomognem timu što je više moguće. Želim dobru sezonu za nas. Uvek sam pratio Zvezdu, bio sam ovde i prošle nedelje protiv TSC-a, gledao sve kvalifikacione utakmice, upoznat sam i sa bogatom istorijom. Gledao sam i utakmicu protiv Čukaričkog, navijači su fantastični. Malo je takvih navijača u svetu, koji zdušno bodre svoj klub. Hoću da budem dobar u Zvezdi, da dam sve od sebe i pokažem se u pravom svetlu. Ne bih da licitiram o broju postignutih golova, samo želim da pomognem timu - zaključio je Živković koji je zadužio dres sa brojem 30.

Zadovoljan zbog potpisa Živkovića bio je i sportski direktor šampiona Srbije Mitar Mrkela koji ističe da je dobro upoznat sa njegovim kvalitetima.

- Veoma mi je drago što je došao u Zvezdu. Dobro ga poznajem, još dok sam bio u Fudbalskom savezu Srbije, razgovarao sam sa njegovim ocem i njim o mogućnosti da zaigra za našu reprezentaciju, ali to se tada nije ostvarilo. Saradnja je ostvarena sada dolaskom u Crvenu zvezdu. Radi se o talentovanom igraču kom je predviđena velika karijera. Ajaks ga je doveo još sa 17 godina, ali nije bilo sve kako je zamišljeno.  Međutim, smatram da u Zvezdi može da dosegne visine. Ima talenat i atletske sposobnosti, pre svega brzinu, kao i osećaj za gol. Biće pojačanje i za prvenstvo i za Evropu - zaključio je Mrkela.

Rišairo Živković je rođen 5. septembra 1996. godine u holandskom gradu Asenu, a korene "vuče“ iz Srbije, tačnije iz Pirota odakle mu je majka.

Fudbalski se školovao u Foksholu i Groningenu za koji je zabeležio i prve seniorske minute gde je u potpunosti skrenuo pažnju na sebe i poneo epitet jednog od najtalentovanijih fudbalera Holandije. On je kao šesanestogodišnjak debitovao, a onda u naredne dve godine na 40 utakmica postigao 11 golova, posle čega je usledio prelazak u Ajaks. Tamo je dominirao u drugom timu i postigao 27 golova na 40 mečeva, dok se za slavni holandski klub dva puta upisao u strelce na 10 utakmica.

Usledile su pozajmice u Viljem (18 utakmica i četiri gola) i Utreht (38 utakmica i 12 golova), a potom i prelazak u Ostende. U belgijskoj ekipi je na 58 mečeva postigao 16 golova, da bi se potom obreo u Kini i zaigrao za Čangčun Jatai (31 utakmica i 15 golova), odakle je otišao na dve pozajmice, prvo u Šefild Junajted (pet utakmica), a potom i u Gvangžu (osam utakmica i četiri gola).

 Živković, koji osim pozicije centralnog napadača, može da igra i bočno, je u svojoj dosadašnjoj karijeri pokazao sposobnost da postiže golove. Takođe, prošao je i sve mlađe kategorije holandske reprezentacije, a poseduje i srpski pasoš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading